Det här med fotografi. Vilken av bilderna på ek och hav tycker du är bäst?

En ek vid havet. Det är Stärnö Sandvik här i Karlshamn. Vilken av bilderna tycker du blev bäst?

ek och hav

ek och hav

ek och hav

28 kommentarer

Under fotografi

28 svar till “Det här med fotografi. Vilken av bilderna på ek och hav tycker du är bäst?

 1. himlen är trasig

  Lägg ut dem på Facebook istället.

  • Inger

   För det första har jag inte Facebook. För det andra: om jag hade Facebook skulle jag inte ställa den här typen av frågor där. Jag tvivlar på att mina vänner är bildmänniskor i någon större utsträckning och intresserade av den här typen av frågor. Det här är inte så lätt att förklara så att alla förstår. Men. Den här typen av inlägg är tänkt för dem som är intresserade av bilder och bildkomposition. Det handlar inte om att jag inte själv vet vilken bild jag tycker är bäst. Att resonera kring vilken av tre bilder som är bäst är ett pedagogiskt grepp. Som roar många. Jag får ofta många kommentarer och sidvisningar på dessa inlägg. I alla fall med mina mått mätt. Jag är ingen proffsfotograf. Verkligen inte. Men jag tycker att det är roligt att fotografera och resonera kring bilder. De som tycker det samma är välkomna att delta i samtalet. De som är ointresserade av detta är välkomna att låta bli. Blev det begripligt så?

 2. imsy

  Jag tycker den sista är bäst.

 3. kramp

  Jag tycker #1 är bäst för attden har med enbart naturoch ingen livboj.Bild #2 har löv uppe i högrahörnet samt baksida av trädetsom jag tycker blir fel.

  • Inger

   Kan förstå synpunkten. Men för min del så vet jag ju att detta är en badstrand och att det är en badbrygga också som syns i bakgrunden och då tycker jag snarare att livbojen tillför information. Men jag förstår att man säkert ser bilderna på ett annat sätt om man aldrig varit på platsen. Vilket väl de flesta som läser här inte har varit. :)

 4. Brain Seltzer

  Motivet är svårt. Trädet är i så mörk skugga att inga detaljer syns. Det är fotografiskt helt fel tid på dygnet du knäppte bilderna. Senare eller tidigare med en lägre sol hade gett mer mättade färger på himlen och kanske en del av trädet hade blivit belyst. I det här fallet kan du prova på HDR-teknik där du med kameran på stativ tar flera bilder från den ljusaste överexponerade till den mörkaste underexponerade, allt för att få med alla detaljerna. Använd sedan ett HDR-program för att sätta ihop bilderna och för att justera effekten. En effekt som ska vara subtil och inte förvriden som många hdr-bilder blir. Kolla in Flickr.com och sök på hdr så får du många exempel på otroligt bra bilder.Programmen du kan använda är tex photomatix eller dynamic hdr.

  • Inger

   Känns som lite överkurs för min del i nuläget, men tack för tipset. Orsaken till att jag överhuvudtaget stannade till och fotograferade den här eken var den dramatiska effekten i kontrasten mellan eken i skugga och det ljusa havet. Men smaken är ju olika. :)

 5. kramp

  men Brain Seltzer.Vilken tyckte du var bäst av de tre?Annars är disskussionen varför togjag dessa 3 kort vid fel tidpunkt.

 6. Brain Seltzer

  Kramp, jag tycker ingen var bäst. Fotografering är svårt, det är även många gånger svårt att avgöra vilka bilder som är bra. Men genom att titta på andras bilder så kan man snappa upp ett och annat. Till Inger;en länk till en som behärskar motljustekniken till det perfekta!http://www.flickr.com/photos/stocksphotography/En annan som behärskar tekniken men har en mycket tydlig egen ton i bilderna, han gör även en del lektioner som ligger på hans hemsida:http://www.flickr.com/photos/stuckincustoms/

 7. Annica

  Jag gillar den andra bäst….med mer skuggor…..=)

  • Inger

   Helst hade jag velat prova att ta en bild med både mer av trädkronan som i trean och mer av skuggan som i ettan. Jag borde ha provat med en stående bild. Men det gjorde jag inte. :)

 8. kramp

  Brain Brain Brain Pain In The Brain.Reklam kan också vara snäll.man behöver inte dissa andraså hårt. Men reklam är det du gör.

 9. Jag tycker tredje är snyggast rent estetiskt…

 10. kramp

  #3 mer estetisk gloria mundi?????mer vykort.???

 11. kramp

  om ni nu tycker att livbojen är så intressantatt ha i bild. varför inte photoshopa någrasvennar på stranden korvmoj och lite golf.

 12. imsy

  Höru du som fått kramp: Det är välan bra att det finns en livboj på en badstrand med en badbrygga! Den behövs om någon badande också får kramp!

 13. kramp

  Jag tycker 1 är vacker och ren.sen kan den lille Brain finjustera medsina hightechapparater.

 14. kramp

  imsy. bra att det finns sådana som dig somifrågasätter. Du har humor och ifrågasättande.Gillar.

 15. margaret

  Bild nr 2.Skuggan under den,gör att den ser större ut.

 16. kramp

  EN EK VID HAVET.vad ni ser vid sidan om ej relevant.vilken tid på dygnet ej relevant.EN EK VID HAVET.det är vad fotot ska vara .inte fotografens bild av omgivninghfotografen kan vara på hotel och takort men det ska inte jag veta. EN EK VID HAVET är motivet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s