Om den här sajten

Gillar du som jag att resa till vackra platser? Vill du också säga ”Halloj!” till hela världen? Kanske tycker du också om att fotografera? Funderar du på det här med resor och hållbarhet? Då är det här resemagasinet för dig!

Här delar jag med mig av mina bästa hemligheter inför en lyckad resa och mycket mer!

Den här sajten började som en reseblogg och sidan heter ”Halloj världen!” Bloggen startade jag redan 2007 på numera nedlagda ”Aftonbladet Blogg”. Det gör den till en av landets äldsta resebloggar. Den kom efterhand att handla om flera av mina fritidsintressen än bara resorna: Om fotografi. Om natur. Om Instagram och annan mellanmänsklig kommunikation på internet. Och lite av varje. Det är det huvudsakliga innehållet än idag. Även om jag på senare år allt mer har kommit att återvända till skrivandet om just resor. Och särskilt då om vackra platser och hållbart resande.

Men mest av allt är det ett fanzin om världen. Efterhand har den journalistiska ambitionen med mitt skrivande ökat. Och den konstnärliga ambitionen med mitt fotograferande.

Därav kallar jag numera min blogg även för ett resemagasin.

Att publicera sig på internet är att ta steg i sanden. Vi lämnar spår. De flesta kommer ganska snart att suddas ut som vattnet suddar fotavtryck i sanden. Men några blir kanske kvar i någon form i en avlägsen framtid? Likt fossil i sandstenen?

Jag hoppas och tror att min sajt ska vara lite av ett feelgoodställe. Men också en plats där jag berättar om både positivt och negativt. Jag har som målsättning att den ska vara Sveriges bästa resemagasin som drivs på ideell basis.

Jag gillar att få feedback på det jag skriver och på mina bilder. Så lämna gärna en kommentar!

Välkommen att fortsätta läsa och trivas!

Läs mer: Vad ska allt det här resebloggandet tjäna till?

11 kommentarer på “Om den här sajten

 1. Hej! Snubblade in på din intressanta blogg genom att googla på varför man retweetar. Inte använt Twitter så jättelänge och just det där med RT har jag inte riktigt kopplat än. Instagram rätt nytt också för mig så tack vare din sida har jag nu skaffat Statigram. Tycker om de där orden ovan…”Att blogga är att ta steg i sanden…” Fint tänkt och sagt. Tack vill jag bara säga/Anne i Norpan

 2. Hej!
  Tack för att du följer min blogg! Du är den första person som någonsin följer mig, trotts att jag haft den sen gymnasietiden! Kan du ge mig något tips om hur man kan snygga till bloggen och göra den attraktivare?
  Härlig blogg du har, förresten!

  1. Följde tillbaka när jag såg att du följer min blogg och eftersom du verkar skriva om miljö. Det var länge sedan jag designade min blogg så jag har tyvärr inga bra tips…

   1. Det är ok! Jag får nog ta mig i kragen och göra det själv någon gång! Jag har några idéer hur min egen blogg ska se ut , så att säga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s