Allting är inte vackert

Jag tänker ofta att jag ska försöka att hitta intressanta motiv också bland det som inte är uppenbart vackert.

Men jag är som jag är. Sätter oftast skyglapparna på och ser bara det som är fint. Jag inser ju att det  blir lite tråkigt i längden.

Här är i alla fall ett litet försök att åstadkomma en sådan bild som bryter av mot mina mer traditionella motiv.

Betong och klotter
Betong och klotter

6 kommentarer

Filed under fotografi

6 responses to “Allting är inte vackert

 1. Lemme

  Mest störande ”inslaget”, är väl betongen?

 2. susanne

  Fast vackert är det, skönheten sitter i betraktarens öga – här har du hittat ett motiv som visar hur just de ungdomarna tänker ,de skapar sin konst utifrån hur de känner, även om det inte är socialt acceptabelt att ”klottra” så finns det skönhet i bilden .

  • Inger

   Jodå jag kan förstå vad du menar. Men själv tycker jag inte att sådana här betongmiljöer är särskilt vackra. Och inte heller att de blir vackrare av klottret. Däremot kan jag tycka att det är intressant både till sitt innehåll och som fenomen. :)

 3. Aylala

  Svårt det där. Vad betyder ”vackert” egentligen? Måste det skilja sig från ”intressant”? Miljöer som den här rör och berör mig oftast hundrafalt mer än en blommande äng och det som rör och berör är för mig skönhet. En kombination av natur och mänsklighet är det absolut vackraste jag vet. Den mjuka vita snön, den hårda, kalla, kantiga betongen och de glada färgerna sida vid sida, jämsides. Jäpp. Vackert.

  • Inger

   För mig har orden olika innebörd. Därmed inte sagt att ”vackert” alltid måste vara mer värt än ”intressant”. Tvärtom snarare. Men ofta fastnar jag i att observera och fotografera just skönhet i tillvaron (t.ex. en blomsteräng). Jag har länge haft en ambition att utveckla mitt fotograferande till att se utöver det vackra och röra mig mot andra intressanta inslag i tillvaron men fastnar tyvärr ofta i gamla mönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s