blogg · sociala media · twitter

När @camillalackberg retweetar så rasslar det till i besöksstatistiken!

För två timmar sedan retweetade Camilla Läckberg, @camillalackberg, på Twitter, en tweet där jag berättade om och länkade till mitt förra blogginlägg (om hur man gör man för att se någons bilder på Instagram i datorn, och där jag använde just Camilla som exempel).

Sedan dess har det rasslat till i besöksstatistken på bloggen!

Som synes är det redan nu besöksrekord på bloggen här på Word Press! (Dock hade den ibland flera besökare när den låg på Aftonbladet Blogg). Och nya besökare trillar in hela tiden.

Intressant att notera är också att alla besökare som uppenbart beror på Camillas retweet inte syns som besökare från Twitter. Detta måste bero på att alla de som läser sitt twitterflöde någon annanstans än direkt på Twitter inte blir registrerade som besökare från hänvisande refererare. Detta är något som jag tidigare anat men inte fullt ut haft bevis för. Men nu är jag övertygad. Twitter drar betydligt fler besökare till bloggen än vad som framgår av statistiken!

(Ändå drar Twitter normalt ganska få besökare till bloggen. Så att värva bloggbesökare bör inte vara något huvudskäl till att börja Twittra.)

Uppdatering kl. 16:30

Nu ser jag att Läckbergeffekten i besöksstatisiken på min blogg i stort sett har upphört. Ca 250 extra besökare gav hennes retweet totalt. Det betyder att ca 1% av hennes nästan 25 000 följare klickade på länken.

Ska bli intressant att se om effekten nu upphör helt eller om Google noterat det stora antalet besökare på inlägget och fortsätter tillföra besökare till den sidan? Tar nog ett tag innan de indexerar? Nån som vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s