Nej, jag tröttnar aldrig på bilder!

Via Twitter hittade jag idag till en artikel i Computer Sweden med rubriken ”det bullrar av bilder i sociala media

Karin Lindström, som skrivit texten är nog ingen bildmänniska. Hon undrar om vi inte kommer att tröttna på alla bilder i sociala media.

För min personliga del är svaret nej, jag tröttnar inte på bilder. Inte generellt. Bra, relevanta, intressanta eller roliga bilder kan jag inte tröttna på. Lika lite som jag kan tröttna på bra, relevant intressant eller rolig text.

Dålig text däremot. För mycket text som inte tillför något nytt. Eller text om för mig ointressanta ämnen kan jag ju så klart tröttna på.

Sak samma med bilder. Tekniskt dåliga bilder. Massor av bilder efter varandra på samma motiv. Eller bilder med för mig ointressant innehåll. De är ju inte heller så roliga.

Jag kommer alltid att vilja fotografera och titta på bilder som den här: Vatten, natur, blommor, växter, miljö, sjö, skog, Sverige, spegling, moln, blad, näckrosor, sommar, semester, harmoni, ledighet, utomhus, blått, vitt, grönt, längtar…

20120905-171937.jpg

En bild säger mer än tusen ord.

6 kommentarer

Under fotografi, sociala media

6 svar till “Nej, jag tröttnar aldrig på bilder!

 1. Jag

  Så gör även jag. Men jag tröttnar faktiskt på konstruerade bilder som det blir för många av, t.ex. allt hoppande på alla bilder som folk tar. Det var ju jättekul först att man fångade ögonblicket på det där sättet, men sen är det bara tjatigt. Ett hopp i rätt sammanhang däremot, ner i vattnet från en brygga eller så är inte samma sak, det är mer naturligt. Tycker jag.

  • Jag förstår vad du menar. Vissa typer av bilder ”smittar”. Plötsligt ser man dem överallt. Och rätt som det är börjar man fotografera sådana själv. Just hoppbilder har jag väl inte kommit till än. Mer än ”barn hoppar från brygga”. Eller så tröttnar man på bildtypen. Som du gjort med just hoppbilderna. :)

 2. ztpvi

  så sant ”1 bild säger mer än 1000 ord”! det bästa med medier som t.ex. IG – man kan välja!
  ”tröttnar” man så med några få tryck är man vidare i ”mediabruset”…det erbjuds något av en var mans möjlighet att uttrycka sig helt oberoende av expertis eller fackkunskaper med
  med hjälp av många fotoappar…
  håller med att de mest tilltalande bilderna är just
  de fångade i ögonblicket, naturliga, ett klick av här och nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s