fotografi · fototriss · instagram · iPhone · resor · snapseed

Rörelse – att fotografera från tåg

Veckans tema på fototriss är rörelse.

20121111-151054.jpg

20121111-151118.jpg

20121111-151142.jpg

Jag tänker på detta med att fotografera från tåg. Så här års är det mörkt både när jag åker till jobbet och när jag åker hem. Men annars fotograferar jag en hel del från tåget med min iPhone och publicerar på Instagram. Någon gång i februari är det väl möjligt igen. Plus enstaka tillfällen dess för innan då jag får tillfälle att åka mer mitt på dagen.

Lättast att få till bra bilder utan reflexer i fönstret är faktiskt att fotografera i motljus. Om motljusbilderna ger ett allt för mörkt landskap i bild brukar jag lätta upp dem med effekten ”drama” i appen Snapseed.

Perioden innan det blir helt mörkt är det svårt att få till bra bilder på grund av den rörelseoskärpa som uppkommer av de långa slutartiderna. Men när där är något intressant, som ett par träd, längre bort mot horisonten och ett öppet landskap i förgrunden kan det uppstå ganska häftiga effekter av rörelseoskärpan. Nästan som målningar.

8 kommentarer på “Rörelse – att fotografera från tåg

  1. Jag har ingen Iphone, eller vad det är man måste ha när man fotar med Instagram. Men jag kan ju säga att dina blider är fina.

    Gilla

  2. Läckra rörelsebilder med instagram.
    Kan du inte skriva lite om flickr? Jag har inte riktigt koll på det. Du förklarar så bra det här med med instagram ;) Jag graderade upp mig på Fotosidan, kostade en peng men…. det känns okej ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s