instagram · media · sociala media · twitter

Prestationsångest #bbt14

Jag vaknade i lördags med en stark känsla av prestationsångest. Något som jag annars inte drabbas av särskilt ofta. Den handlade om två helt olika saker.

Dels hade jag på fredagen blivit uttagen till final i tävlingen ”Blekinges bästa twittrare”. Tävlingen arrangeras av Radio Blekinge. Först blev jag förvånad. Sedan lite generad. Därefter glad.

Men sen började jag tänka. Jag förväntas alltså att twittra ”bra” nu? Hur gör man det? Där någonstans. I den frågeställningen började prestationsångesten gro.

Inte blev det bättre när jag igår skulle ta ut tre tweets typiska för mig. Då upptäckte jag att jag twittrar ju inte som det är tänkt! Nästan aldrig i 140 tecken långa självständiga textstycken. Oftast twittrar jag i dialog med andra. Eller postar bilder. Eller länkar. Eller retweetar (återpublicerar andras tweets). Eller postar jag flera tweets efter varandra som hör ihop (så kallad rant). Hjälp!

Så en tweet fick jag faktiskt lov att konstruera igår bara för att få ihop något.

I morse intervjuades jag på telefon i direktsändning i radio. Du kan läsa om det och lyssna på inslaget på SR P4 Blekinge.

Blev inslaget bra? Det kändes som ett bra samtal där jag fick berätta om varför jag gillar Twitter: Jag ser det som ett mingelrum där man kan gå in och ut och småprata om ämnen som intresserar när man vill. Men lyssnat på inslaget. Det har jag inte. Och det ska jag nog inte heller. Brukar inte gilla att höra min egen röst. :)

Den andra anledningen till prestationsångesten i lördags handlade om att ordna ännu en resa för familjen. Helt självpåtaget och egentligen ganska onödigt, tänkte jag i efterhand när jag faktiskt lyckats ordna med flyg och hotell trots trångt bokningsläge.

Är det verkligen för familjens skull som jag ordnar dessa resor? Eller för min egen? Även om jag ju så himla gärna vill att alla ska bli nöjda? Och min miljöpåverkan? Hur motiverar jag den? Och riskerna med resmålet? Har jag koll på dem?Tänk om det inte bli bra? Tänk om det blir katastrof? Ny ångest.

Nu får jag försöka förtränga den där tävlingen, som jag annars tycker är en kul grej och läsa på inför resan så kan kanske den där ångesten släppa snart?

20141118-175017.jpg

6 kommentarer på “Prestationsångest #bbt14

  1. Så roligt för dig, Inger! Du låter precis så trevlig som du verkar vara i det jag ser av dig. Vad gäller resorna så får väl familjemedlemmarna protestera om de tycker att det blir för mycket av det goda.

  2. Grattis! Vad kul!! Jag vet verkligen vad prestationsångest är, drabbas ofta av det! Hörde en bit av intervjun, men ljudet på min dator var så dåligt att jag får försöka från någon annan dator senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s