Vi plockade en bukett blommor, han och jag

Sexåringen och jag plockade en bukett blommor, med oss på väg hem från fotbollsplanen. Det var mest han som såg ut vilka blommor han ville ha och jag som fick bryta av dem eftersom han har armen i gips. Vi älskar blommor båda två. Det märkliga är att jag inte kan namnet på nästan någon av de blommor vi plockade. (Utom rödklöver, då.) Kan du någon?

ladda ned blommor

11 kommentarer

Under barn, blommor, natur

11 svar till “Vi plockade en bukett blommor, han och jag

 1. Epazote (oinloggad)

  de som är röda…. är sk ”surblad” när jag var liten åt vi mycket av bladen på de växterna… de är allmänt kallade surblad.

 2. Epazote

  du kan ev ha med en liten svans av åkervinda

 3. imsy

  Det gröna längst bak i bild ser ut som daggkåpeblomma. De gula är nog fibblor. De blå med har jag för mig.Surbladsbladen mumsar jag på när jag är ute i naturen. Det är gott.

 4. Jag

  Ängssyra kallas för surblad och det som gör den sur är oxalsyra. Jag har aldrig sett en blå fibbla, finns det verkligen blå sådana, Imsy? Men jag har inte sett röda heller och såg att de finns, så man lär så länge man lever!Åkervindan ser så älsklig ut men är djävulskt lömsk. Ålar längs med marken och slingrar sig snabbt som attan uppför någon annan växt och nästan kväver den. Någon gång ska ja ha en äng full med åkervinda för dess skönhet, hur det nu ska gå till, den har djupt gående rötter och dyker upp var som helst där du inte vill ha den!Skulle den blå kunna vara en vädd?

 5. Jag

  Jaha, ny för mig! Men de finns på samma sida i floran som vädden och jag var lite inne på rapunkel som finns på samma bild. Kul att lära sig nya blomnamn!

 6. Flovverlovver

  Cikoria r den lila👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s