Glassbåten i Karlshamn är bärgad!

uppe i ytan igen!

Jag har ju skrivit om hur glassbåten i Karlshamn sjönk till botten och minstingen hamnade på bild i tidningen. Och om det första bärgningsförsöket. Båda sakerna inträffade för en vecka sedan. Samma dag som båten sjönk. Jag har vidare visat en bild på hur glassbåten såg ut en vecka innan den sjönk. Och rapporterat om att ett bärgningsförsök planerades till denna helgen. 

Jag förstår att ni alla undrar hur det har gått!

Man väntade inte till helgen. Istället försökte man på nytt redan på onsdagen, men misslyckades igen. Något som BLT skrev om i torsdags.

Ämnet har helt klart varit den stora snackisen bland barnen i Karlshamn i veckan som gått. Vid det tredje bärgningsförsöket under torsdagen var minstingen till och med där med sin dagisgrupp för att titta.

Och det blev tredje gången gillt! Glassbåten är uppe! Nu återstår bara att se om de lyckas få den i ordning till nästa glassässong.

Bilden nedan är ifrån i fredags när båten var nybärgad och de höll på att avveckla den sista kranen på platsen. Det gick till slut åt tre kranar för att lyfta båten!

glassbåten är bärgad!

 

2 kommentarer

Under Karlshamn

2 svar till “Glassbåten i Karlshamn är bärgad!

  1. VAD ROLIGT ATT DEN ÄR OPPE IGEN !!! nU BLEV JAG GLAD !!! inger varför sjönk glassbåten? var det sabotage eller vad berodde det på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s