Visst är Barcelona ett resmål för barnfamiljer!

Jag vet inte om det bara är jag. Men jag har upplevt att det finns en myt att storstadsresemål inte är något för barn. I vart fall så länge de inte är tonåringar som älskar att shoppa. Och det är klart. Självklart. Att om man känner att man måste ägna timme efter timme i affärer och på muséer med inriktning mot en vuxen publik bara för att man åker till en storstad. Ja, då ska man inte släpa med ungarna.

Men har man bara förmågan att tänka om en smula. Då så. Det finns ju faktiskt barn som bor i storstäder. Många barn. Naturligtvis finns där ett utbud för dem.  

Vi valde att resa till Barcelona i somras och hittade massor av bra aktiviteter för barnen.

Stranden är för det första jättefin och det är verkligen en aktivitet som ungarna gillar. Gratis är det dessutom att bada. Vågorna kan vara lite höga så de allra minsta barnen badar nog lämpligen tillsammans med en vuxen. Och är de så stora att de kan vara i vattnet på egen hand är det ständig uppsikt som gäller. Hur länge man kan bada så här på höstkanten vet jag inte. Men jag kan gissa att så här i oktober kanske är lite i senaste laget.

En annan bra aktivitet är att åka dubbeldäckad turistbuss och besöka Nue Camp, FC Barcelonas fotbollsarena, även om det blir riktigt dyrt.

Den av barnen mest uppskattade aktiviteten på vår resa var nog ändå tivolibesöket. Tibidabo heter nöjesfältet som ligger högt uppe på ett berg med vacker utsikt över staden. Men i och för sig dyrt det också.

Stadens parker är däremot gratis och där finns vilda papegojor som är roliga att titta på. Man kan även hyra båt i en av parkerna och ro runt i en damm med sköldpaddor.

Sexåringen pratar i telefon och rapporterar ifrån Barcelona.
  Sexåringen pratar i telefon och rapporterar ifrån Barcelona.

Därutöver besökte vi både akvariet och chokladmuséet. Och en av arkitekten Gaudis byggnadsverk. Där väckte vi barnens intresse genom att iförväg berätta om hans levnadsöde. Att han dog när han blev överkörd av en spårvagn var nog den detaljen som riktigt väckte barnens intresse. Och de tjatade till och med om att vi även skulle besöka den ofullbordade kyrkan, men vi hade sett köerna och avstyrde det.

Som sagt. Var inte rädd att ta med barnen till Barcelona!

2 kommentarer

Under barn, resa med barn, resor

2 svar till “Visst är Barcelona ett resmål för barnfamiljer!

  1. Klart att ungarna ska med till storstäderna. Vi hade våra ungar med till London när dom var 12 och 10 år gamla. Det blev en hit! :)

  2. Barbamama

    Jag kan bara hålla med dig där! Barcelona är en underbar stad både för vuxna och barn! När jag var där med min sexåring så fastnade han på La Rambla vid stånden med djur, han ville inte gå därifrån. Sedan så finns det ett jättefint zoo, akvarium, stränderna, park guell, tivolit mm…….Han vill tillbaka :-) och det vill jag också… :-) önskar dig en trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s