Vet du något om ojektivet Sigma 18 – 250 mm?

Jag funderar på att köpa objektivet enligt rubriken.

Vet du något om det?

4 kommentarer

Under fotografi

4 svar till “Vet du något om ojektivet Sigma 18 – 250 mm?

 1. Brain Seltzer

  Kolla Fotosidan.se, där kan du hitta det mesta. En tumregel med Sigmas objektiv är att man ska köpa de lite dyrare. Minns inte exakt bokstavskombinationen men det kan vara något med EX eller så i modellbeteckningen. Själv skulle jag inte vilja ha ett objektiv från 18-250. Omfånget är så stort att man får för mycket förluster och helt enkelt ett objektiv som är lite dåligt på allt. Smidigt med bara ett men två objektiv är inte så jobbigt. Idag är zoomar bättre än förr, då kunde man ha 10-12 olika fasta objektiv i väskan och man fick bära tungt. Men ett 18-70 och ett extra lite längre är precis lagomt. Man kan till och med ha 18-70 och ett fast tele på 180 eller så. Då blir kvalitén bra mycket bättre!

  • Inger

   Jag har haft systemkamera förut på den gamla analoga tiden. Då hade jag flera objektiv men använde bara mitt Sigma med stort omfång (nästan). Jag känner mig själv. Att skramla omkring med flera objektiv i handväskan är knappast aktuellt. Så. Sedan kan man ju skaffa fler objektiv senare om man någon gång vill testa något annat. Några med fast brännvidd kanske?

 2. Brain Seltzer

  http://www.fotosidan.se är ett forum där du kan hitta tester och annat, även vad folk tycker om just en modell eller en pryl. Där borde Sigmas 18-250 finnas med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s