årstider · bilder

En oljemålning jag gjort – tomte i skogen

Den här oljemålningen kommer fram varje år till jul. Som framgår av bilden är det länge sedan jag målade den. Överhuvudtaget är det mycket länge sedan jag målade med oljefärger. Det är inte särskilt miljövänligt. Inte alls miljövänligt faktiskt. Och dessutom ett väldans jobb att städa upp efteråt. Däremot är det himla roligt att måla i olja. Kanske borde jag prova att måla i akryl? Kan det möjligen vara bättre ur miljösynpunkt?

Hur som helst. Det här är nog den enda julbild jag målat i olja. Jag har hittat på motivet själv. Men naturligtvis inspirerad av tusen och ett julmotiv. Lägg märke till det svävande klotet i bilden och hur jag låtit ljuset i bilden komma från en punkt mitt ovanför tomten.

Skogstomte
Skogstomte

Hoppas du får en bra julafton!

10 kommentarer på “En oljemålning jag gjort – tomte i skogen

  1. Kalle rullar på Tv´n, glöggen är varm och tomten byter om…God Jul till dig och hela familjen !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s