resor · vackra platser

Ronda – häftigaste belägna staden i Andalusien?

Vid 12-tiden idag lämnade vi Ronda efter frukost i hotellträdgården och ett morgondopp i poolen (jag och minstingen). Vi bodde en natt på mysiga Jardin de la Muralla. (Poolbilden är ifrån igår eftermiddag när båda pojkarna simmade i poolen.)

Ronda måste vara småstaden med Andalusiens och kanske hela Spaniens häftigaste läge. Staden delas av en 120 meter djup ravin av kanjon-typ. I går kväll tog vi en promenad ner i dalen och upp igen för att se staden klänga där på klipporna med ett litet vattenfall under. Jag tyckte att det var ett tufft motionspass som vi fick tills senare på kvällen då vi såg löpare springa samma väg som vi promenerat och lite till. Då hade vi hunnit äta paella på en av restaurangerna vid klippkanten.

13 kommentarer på “Ronda – häftigaste belägna staden i Andalusien?

  1. Ser häftigt ut! Vi missade faktiskt Ronda trots att vi inte var så långt ifrån. Svårt ibland att ha koll på allt när man reser hela tiden. Vi övervägde att resa tillbaka, men man vill ju framåt… Nu fick jag komma till Ronda här istället! :)

  2. Vi missade också Ronda, tyvärr! Vilka fina bilder! Vi hann med Cordoba och Cartagena under vår resa; det är riktigt, riktigt fina städer!

  3. Så fina bilder från Ronda. Det är häftigt värre med en stad som delas av en ravin. Vi åkte dit den gamla bergsvägen som slingrade sig i all oändlighet och där möte inte var att rekommendera. Inte heller att titta ner. Hem åkte vi motorvägen. Ronda finns med i Hemingways Klockan klämtar för dig och ravinen har en hemsk historia, i spanska inbördeskriget var det åtskilliga som störtades ner i ravinen.

    1. Sambon läste att även morerna använde klippkanten för att avrätta folk. Läskigt. Att Ronda är med i ”klockan klämtar för dig” visste jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s