instagram · resor

En suck över alla falska människor på Instagram

Alltså. Jag har varit dålig på att följa tillbaka på Instagram i flera år. Det beror på alla falska påföljningar jag fått genom åren. Du tröttnar till slut. Men jag tänkte att jag skulle skärpa mig och bli lite mindre synisk…

Alltså har jag de senaste veckorna varit lite mer generös med att följa tillbaka även sådana personer som jag inte känner. Men jag har också varit noga med att kolla om de sedan avföljt mig.

Och alltså! Det är helt otroligt så många konton det finns där ute med tiotusentals följare som följer ditt konto och sedan följer av mer eller mindre direkt!

Sen den här snubben som först följde mig och sedan direkt följde av och som jag noterar har en så märklig mix av bilder. Selfiepinnegrejor runt om i världen, postade med någon månads mellanrum, plus tre bilder som ser proffsiga ut men med helt olika bildspråk inbördes. Så jag tog mig för att bildgoogla de tre bilderna. Alla är kopierade från olika ställen: En fransk artikel med världens 25 vackraste stränder. En Pinterest-sida med bilder av Akropolis och en bild från någon annans Insta-konto. Och så profil-texten som antyder att han lever på att resa…

Ibland är jag nära att ge upp hoppet om mänskligheten! (Och Instagram.)

16 kommentarer på “En suck över alla falska människor på Instagram

 1. Kan inte annat än hålla med. Det är såååå irriterande med alla som börjar följa en för att själva få följare och som sen slutar följa på en gång.Det är omöjligt att bli av med dem. Får jag en följare som har 20 k följare och själv följer 200 så följer jag inte dem. Och varje gång jag får en ny följare så väntar jag ett par veckor innan jag följer tillbaks för att se om de är kvar då. Alldeles för många är inte kvar då. Maxat jobbigt.

 2. Ja, efter 4-5 år på Instagram har man lärt sig en del. Jag har fått riktigt goda vänner runt om i världen, fått massor av inspiration och lärt mig så mycket om foto, poesi osv. Det väger trots allt upp det negativa. Man lär sig av misstagen – och blir försiktigare med vilka man följer tillbaka.

  1. Sant. För mig är det också mest på plus även om jag inte alls känner att jag utvecklas lika mycket som de första åren. Å andra sidan lär man känna de man följer bättre efter hand så det jämnar ut sig. Däremot kan jag bli riktigt trött ibland på de få rötäggen…

 3. Der fikk jeg svar på hvorfor jeg følger deg mens du ikke følger meg på Instagram! 😊 Bare skojar. Jeg er forholdsvis ny på IG, og elsker konseptet. Lett å kommentere og like innlegg der, og raskt å legge ut bilder og tekst selv. Men har merket meg samme fenomen som du skriver om, for noen er visst hovedsaken å samle følgere. Min konto karibulo er definitivt ikke av de spennende, men bildene er i hvert fall mine egne, og gleden ved å fotografere er grunnen til at jeg opprettet kontoen.

 4. Vad är syftet med att skaffa så många följare som möjligt, är det bara egotrippen eller finns det något annat, som att börja pumpa ut budskap/reklam när man har tillräckligt många följare? å andra sidan finns det väl då ingen anledning att avfölja, eller?

  1. Jag tror att syftet är att ge sken av att vara en influencer (influerare) utan att vara det på riktigt i syfte att få gratis resor och andra reklamsamarbeten. Jag tror att de flesta som håller på så här mest lurar sig själva, mår dåligt av sin egen oärlighet och eventuella samarbetspartners hoppar av när de ser att samarbetena inte ger just något. Jag tror att det hänger ihop med att jag följer vissa konton – som Lonely Planet – att jag får så många sådana här följare som följer av direkt. Irriterande hur som helst…

   1. Jag har svårt för spelet. Jag bestämde mig en gång för att bara gilla sånt som jag verkligen gillar. Jag ser att det finns folk på bloggarna som gillar allt för att de följer och vill bli gillade tillbaka. Lite sanslöst tycker jag att det är.

   2. Instämmer! Jag gillar både blogg- och Instagram-gemenskap och att följas åt men när vissa uppträder väldigt utstuderat tar det bort lite av glädjen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s