fotografi · jorden runt · resa med barn · resor · Uncategorized

Jorden runt dag 2, Halloween och amerikanskt val i Los Angeles

Till att böja med: Det börjar bli dags för mig att koppla in hjärnan. I går glömde jag plånboken hemma hos pappa så vi fick vända tillbaka när vi var på väg till Arlanda och i dag doppade jag undervattenskameran i poolen med sladdluckan öppen. Kameran dog. Jag var rädd att den var helt förstörd men efter några timmar kvicknade den till igen.

Annars har vi tagit det lugnt i dag.  Promenarat runt här i Newport Beach med barnvagn och åkbräda. Konstaterat att det är enorma avstånd och frågan är om vi orkar gå till ”riktiga” havet. Här där vi är, är ett system av vikar och öar, innanför den egentliga havslinjen.

Hotellet ligger vid Highway no 1 och vi har promenerat längs den vägen fram och tillbaka åt båda hållen från hotellet. Sedan tog  jag, Anton och Albin ett dopp i hotellpoolen. Albin ramlade i sedan jag gått upp på rummet för att försöka rädda kameran. Han tog själ tag i poolkanten och Anders drog upp honom .Och vid lunchtid så gick vi en runda i villaområdet ovanför hotellet. Det är ett välbärgat område. Nere längs highway no 1 säljs både lyxbåtar och bilar. Ferrari, Lamborgini (ja,ja hur det nu stavas), BMW m. fl. Skyltar vid husen i villaområdet talar om hur välbevakade de är. En skylt hotar med skjutvapen. Annars är här en hel del valplakat i trädgårdarna. Mest för lokala kandidater och för att förbjuda homosexuella äktenskap (det är tillåtet här i Kalifornien). Men också en och annan skylt för Mc Cain. Välbärgat område som sagt. Och konservativt vad det verkar.

Och så är det ju Halloween idag. Många trädgårdar är utspökade med pumpor, spindelnät, kranier och/eller gravstenar. Nu börjar det mörkna här. Klockan närmar sig 18.00 men vi är inställda på svensk natt. Så gissa om vi är trötta? Får därför se om vi orkar oss ut en runda ikväll och titta på pumpor och eventuella utklädda ungar.

 

LA1

LA3

LA4

4 kommentarer på “Jorden runt dag 2, Halloween och amerikanskt val i Los Angeles

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s