Det här med fotografi. Vilken av vattendroppbilderna tycker du är bäst?

Vad är en bra bild? Vi tycker alla olika. Kanske gillar du inte någon av dessa? Hur som helst. Vilken tycker du är bäst?

vattendroppar på blad

vattendroppar på blad

vattendroppar på blad

Allihop är bildredigerade för förbättrad kontrast.

Nå. Vad tycker du? Vilken är bäst?

22 kommentarer

Under Uncategorized

22 svar till “Det här med fotografi. Vilken av vattendroppbilderna tycker du är bäst?

 1. erviluca

  Absolut den tredje!

 2. Hanna hmm

  ettan eller trean…. idag säger jag ettan… ; )

  • Inger

   Asch. Kunde du inte sagt ettan? Jag ville ju ha fram en poäng här… Men, men förmodligen har du rätt i att ettan är bättre.,. :D

 3. Trean är bäst! Mest levande.

 4. Trollan

  Ettan. Den ser minst fejkad ut :)

  • Inger

   Du har rätt i att min autokontrastmetod gett för mycket kontrast i tvåan och trean. Jag ser det nu. Jag tyckte bladen blev så läckra men samtidigt blev skuggorna vid vattendropparna för hårda. Jag missade det…

 5. Jag

  Jag tvekar mellan ettan och trean. Ettan skulle jag ha beskurit så att bladkanten i vänstra hörnet försvann. Tvåan är för ”rak” för att vara en hosta, växtens vackra linjer används inte i fotot. Trean skulle jag ha beskurit ännu noggrannare, om det går, men det är jag som är petig.Hostan är ett härligt fotoobjekt, särskilt på hösten när bladen vissnar och blir som randigt pergament! Hr du prövat att fota dem då?@Trollan: fotona verkar inte vara hårt bearbetade, det blir så när man fotar nära och sen beskär. Men ettan har nog de naturligaste färgerna, ökad kontrast ger ”glättigare” färg.

  • Inger

   Du har rätt om ettan. Jag borde ha beskurit den mer. På trean antar jag att du menar att jag borde beskurit den mindre? Nej jag har inte fotograferat dem på hösten. Ska försöka minnas att göra det…Och till sist: jo Trollan har faktiskt lite rätt…

 6. AX

  Den tredje faller av så fint i bilden.Snyggt!AX

 7. Arrami

  Den första bilden är riktigt bra! ;-) Du har bra djup, det finns en fin balans trots att ögat med linjespelet, dropparna, ljusa och mörka fält, djup och ”yta” tvingas vandra omkring…riktigt bra komposition!En bild som jag som konstnär hade varit nöjd med…och jag blir sällan nöjd! ;-)Du är riktigt duktig på det här med foto!Må gott!

  • Inger

   Tack!Jag har helt klart vissa rejäla brister som fotograf. Främst brist på timing. Men jag tycker att det är kul att hålla på med bilder och det är roligt att få beröm! :)

 8. imsy

  Jag tycker bäst om första bilden. Men trean är också jättefin. Så annorlunda med bladets ränder.

 9. Jag

  Nu vet jag ju inte hur ursprungsbilden såg ut och det är svårt att säga om du skulle ha beskurit den mer eller mindre. Jag menar bara att när jag beskär är jag fånigt petig så att linjer hamnar där jag vill ha dem – om möjligt. Men det är jag det och det är inte sagt att det ger det resultat som passar dig. Jag förstår din tanke med trean, den är läckert randig och dropparna syns bra, men ettan har bättre färg, tycker jag. Jag tog faktiskt också några regnbilder igår när jag var på väg till min mor, och dem som jag var mest nöjd med var almfrön i drivor, som kantade promenadstigen.

  • Inger

   Båda bilderna är – vill jag minnas – obeskurna efter själva fototillfället. Det är alltså sp här i efterhand bara möjligt att beskärma dem mer.

 10. AOSTC

  Den tredje tycker jag =)

 11. AOSTC

  Den tredje tycker jag =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s