Ett naturligt sötningsmedel. Kan du gissa vilket?

Okej, jag vet att jag tänker en smula fritt här. Men bara en liten smula. När jag tittar på den här bilden kommer jag att tänka på ett naturligt sötningsmedel. Kan du gissa vilket? Och varför jag kom att tänka på det? (Och varför det egentligen är en smula tokigt att tänka på det, när man ser den här bilden?)

gissa!

12 kommentarer

Under gissa, mat, natur

12 svar till “Ett naturligt sötningsmedel. Kan du gissa vilket?

 1. Kurran

  Honing, som Phu skulle sagt. :)

 2. Michis

  Honung. Något som humlor inte tillverkar, trots boken vars titel är så vacker.

 3. sarahmara

  Jag tänkte på råsocker=), men du fick rätt svar fort!!! kramiz

 4. Michis

  Hummelhonung, så klart. :-D

  • Inger

   Den hade jag missat, men nu har jag googlat på den. Så nu vet jag lite även om det inte framgick vad titeln syftade på. Det jag tänkte på var just att vi människor får honung från bin. Däremot tror jag att humlor tillverkar honung för egen del och jag tycker mig se en liten säck med honung vid ena benet på humlan. :)

 5. Michis

  Nej, humlor tillverkar inte honung för egen del, de lägger inte upp några lager för vintern som bin gör.Det är pollen du ser på benet.

  • Inger

   Okej, men det var väldigt vad denna pollen (du menar inte händelsevis nektar, förresten) liknade honung! Tyckte jag. :)

 6. Jag

  Det är pollenbyxor som humlan har, brukar man säga, det ser så roligt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s