Manipulerade bilder. Vilken av de här porträttbilderna tycker du är bäst?

Varje månad gör jag en månadsbild till pojkarnas mor- och farföräldrar. Och till oss själva. Till hem och jobb. I form av almanacksbald som jag skriver ut.  Augustibilden valde jag att redigera lite för att sätta fokus på fotbollspojkarna mer än på bakgrunden.

Första bilden är original. De andra två har genomgått olika grader av redigering.

Månadsbild i original

Version två - Gausisk oskärpa på bakgrunden

version 3 - mer finlir med skärpan och avmättade färger - också i bakgrunden

(Som vanligt har jag bildredigerat i gratisprogrammet Gimp. Jag har markerat bakgrunden med lasso, lagt till fjädring till markeringen och lagt på Gausisk oskärpa. På tredje bilden har jag lagt till oskärpa i ytterligare ett par partier i bakgrunden plus att jag avmättat färgerna i bakgrunden.)

Vilken av porträttbilderna tycker du blev bäst?

8 kommentarer

Under barn, bildredigering

8 svar till “Manipulerade bilder. Vilken av de här porträttbilderna tycker du är bäst?

 1. Den sista är bäst, det är för stort skärpedjup i den första. Men jag hade hellre beskurit bilden i sidled och fått ett stående foto!

  • Inger

   Jo jag håller med om att det är betydligt enklare och effektivare att beskära, men i det här fallet är bildens proportioner bestämda sedan länge! :)

 2. imsy

  Sista bilden sätter pojkarna i fokus på ett bra sätt. Den gillar jag mest!

 3. Paulastina

  sista bilden var cool för att delar av bakgrunden var i svartvitt, men gillar nog den mittersta bästdär är grabbarna i fokus, det ser ut som att du har fotograferat med suddig bakgrund å inte photoshoppat

  • Inger

   Kunde tänka mig att någon skulle tycka just så. Det var därför jag tog med just denna bild halvvägs in i processen! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s