16 reaktioner till “Vilka vackra bär! Vet du vad de heter?

  1. Rönnbär brukar hänga i klasar mkt mer än vad de här gör…Aronia har jag för mig är mkt mörkare, men kanske är de så där när de är omogna…Aronians blad har jag för mig är lite styvare än vad dessa verkar. Men är det Aronia så rekommenderar jag detta recept:Aroniamarmelad1,5 liter bär3 dl vatten6 dl socker3 tsk vaniljsocker3 stjärnanis2 kanelstängersaft från en citron

  2. Hetta upp bär och vatten och låt koka på svag värme tills bären går sönder, ca 20 min. Blanda vaniljsockret i sockret, rör ned i grytan. Tillsätt stjärnanis, kanel och citronsaft, låt koka tills det blir lite simmigt, ca 20 min. Häll upp på ren burk. Låt marmeladen stå minst en vecka innan sylten avnjutes.

  3. Bären påminner väldigt mycket om havtorn. De trivs där det är mycket sol och gärna saltstänkt mark i havsbandets skrevor.:O)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s