Om en resa: Ah oui, c’est Paris!

Som ni redan gissat: visst är det Paris som vi nyligen besökt på en resa! Paris och en stad till som jag återkommer med gissningslek om.

Men först några ord om den franska huvudstaden och vårt besök där. Vi bodde i Montparnasse eftersom vi skulle åka till den där andra staden ifrån stationen där. Vi for med metro hit och dit och promenerade också mycket. Minstingen fick se sitt ”parisertorn”. Och vi såg till och med en alldeles livs levande ”Råttantouille” – en liten söt mus – springa mellan borden på brasseriet där vi åt första kvällen. Undrar om han hjälpte till i köket också? Kanske var det han som lagat till våra croc monsieur?

Naturligtvis fotograferade jag för mycket som vanligt. Och trots att jag plockat bort en del misslyckade bilder efterhand har jag nu tusentals att gå igenom. Jag måste erkänna att jag känner mig lite missnöjd med det jag åtadkommit i fotoväg. Är kompositionen hyggligt bra har jag misslyckats med skärpan och vice versa… Nåja, nån gång ska väl jag också lära mig att fotografera? Övning ger ju färdighet påstås det ju. Jag väljer att tro att det är så och fortsätter försöka.

Det var lite blandad väderlek under vårt besök i väldsmetropolen: mulet, någon regnskur, soligt och hett och så mulet igen.

Sammanfattningsvis gillade vi det mesta av det vi såg av Paris!7 kommentarer

Under barn, fotografi, resa med barn, resor

7 svar till “Om en resa: Ah oui, c’est Paris!

 1. Åh, Paris. Nu är jag avundsjuk. Jag älskar Paris. Var där förra sommaren med två finaste tjejerna. Måste nästan göra ett bildinlägg, i nostalgiskt syfte… ;)

 2. Ping: Paris-nostalgi /Islin « Islin

 3. Min bröllopsresa gick till Paris för fem år sedan…

  Hemikramar ♥

 4. Härliga bilder du delar med dig av i alla fall!
  Gillar den bilden där det regnar och folk har sina paraply. Snyggt!
  kram

 5. Jag

  Så kan det kännas ibland med fotograferandet, tycker jag. Men det är lite trist om det är resebilder som ”bara måste” vara bra, dem kan man ju inte ta om. Det är skillnad om man som jag idag fotade höns och kan gå tillbaka till dem och be dem stå stil och inte fara omkring som yra höns utan posera lite så att jag kan få mina fina hönsbilder!

 6. Jag

  Glömde:
  De bilder du visar här är väldigt fina, särskilt gillar jag hur du har lyckats få in tornet mellan byggnaderna och toppat det med öppningen i lövverket.

 7. Ping: Hemimammas tankar – Supernostalgi: Paris, France – min kärleks stad!! « HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s