appar · barn · fotografi · hipstamatic · instagram · sociala media · vår

Och jag samlar på ögonblick. Och delar dem på Instagram.

Jag har alltid gillat att fotografera. Att samla på ögonblick. Helst då vackra och på andra sätt positiva sådana.

Med Instagram ges en möjlighet att samla och dela ut ögonblick i nära nog samma ögonblick.

Det är en framgångsfaktor som nästan fått mig att sluta fotografera med systemkameran. Man undrar var detta kommer att sluta? Blir systemkameror igen något som bara proffsen använder? Eller hittar tillverkarna sätt att (kanske via telefonen) dela ut bilder direkt från kameran i framtiden?

Tills dess lär nog mobilappar som Instagram vinna allt mer terräng? Eller vad tror du?

20120506-173123.jpg

5 kommentarer på “Och jag samlar på ögonblick. Och delar dem på Instagram.

  1. Jag tror att systemkameran och andra typer av kameror kommer att fortsätta sin tillvaro parallellt med mobilerna och deras fotoappar. Kanske blir det som du skriver att behovet av snabbare överföring kommer att hitta nya lösningar.

  2. Jag gillar idén med Instagram just för att det får ”gemene man” att fotografera mera och kanske framförallt för att det ger människor en ny typ av bildseende. Även de som tidigare bara tagit usla festbilder med kompaktkamera med blixt kan åstadkomma bra vardagsbilder med mobilen och ”lära sig” se att sådana bilder är okej, mer än okej. Att vardagen är intressant, bara man väljer att se den som det. Då systemkamerorna blev billigare, något som finns hos var man, tyckte jag utvecklingen var negativ. Folk tog fortfarande lika dåliga och tråkiga standardbilder, bara med högre upplösning än tidigare. Instagram och liknande appar skapar ett nytt fotoseende.

    Däremot, för någon som gillar fotografering som ett hantverk, tror jag aldrig att mobilbilder kan ersätta en riktig kamera. Och då kan det väl kanske få vara så…att vi låter hantverk vara hantverk och mobilappar mobilappar. :-)

  3. Jag har instagram på min Samsung Galaxy, fast de flesta fotografierna tas med min Canon eos 7d iaf. Fast det kommer nog att finnas en elektronisk överföring mellan systemkameror och mobiltelefoner…. Bluetooth kanske…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s