bildredigering · flickr · fotografi · instagram · internet · sociala media

Instagram vs Flickr – var får man mest feedback?

20120919-171159.jpg

I går la jag ut den här bilden från en kvällspromenad i jämtlandsfjällen på Flickr. En bild som jag kände mig ganska nöjd med. Efter att ha förbättrat färg och kontrast något med gratisprogrammet Gimp.

Och sedan inväntade jag reaktionerna.

Som nu, ett knappt dygn senare, består av en favoritmarkering (stjärna) och inga kommentarer.

”Hmm”, tänkte jag. ”Undrar vilka reaktioner jag får om jag lägger ut samma bild på Instagram?”

Och så gjorde jag så. Efter bara 30 minuter har jag nu fått 17 gillatryckningar (hjärtan) och en kommentar.

Tar man hänsyn till att jag har ca tre gånger fler kontakter på Instagram än på Flickr så innebär det ändå ca 6 ggr så mycket feedback på bara en halvtimme jämfört med en dag!

Storseger för Instagram, alltså!

4 kommentarer på “Instagram vs Flickr – var får man mest feedback?

  1. Kort om mina ”teorier”/ tankar kring detta: Om jag ser samma bild på olika ställen så kommenterar jag nog ganska sällan mer än på ett ställe. Tror det var jag som gillade bilden på flickr väl? Ha det :)

  2. Det beror ju pà omständigheterna, jag har fàtt mycket uppmärksamhet pà WordPress nu, men även Twitter verkar vara bra för mig, jag har fler som följer mig än som jag följer… Jag antar att det handlar om att de känner till mig pà WP, fast det handlar inte sà mycket om Sverige…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s