Jodå Instagram vinner stort över Flickr!

20120920-211042.jpg

Den här bilden är fotograferad med min systemkamera (Canon EOS 60d). Jag är väldigt nöjd med den feedback jag fått på den på Flickr: 4 favoritmarkeringar och 4 kommentarer.

20120920-211144.jpg

Vid samma tillfälle fotograferade jag denna med mobilen. Och publicerade den där och då på Instagram. Den har gett mig 79 likes och 5 kommentarer.

Kanske är denna jämförelse mellan Flickr och Instagram lite mer rättvis än den jag gjorde igår. Eftersom jag då laddade upp samma systemkamerabild på båda ställena. (Har för övrigt 57 likes på Instagram nu på den mot 1 favoritmarkering på Flickr.)

Jag tänker att jämförelsen jag gjorde igår blev lite orättvis därför att ladda upp systemkamerafoton på Instagram är ju lite att gå ifrån idén med appen. den är ju mest tänkt för mobilfoton. Och i den konkurensen framstår kanske bilder fotade med bättre kamera som bättre än vad de är.

Men som framgår av siffrorna vinner Instagram stort även om man jämför på detta sätt. Som jag skrev igår har jag ca tre gånger fler kontakter på Instagram än på Flickr. Men även om man delar med tre så…

Varför är det då så mycket lättare att få feedback på Instagram än på Flickr?

Så här tror jag: Instagram är lättare och mer tilltalande att använda och används därför oftare.

Att man kan ladda upp bilder när och där man fotograferar och få feedback direkt bidrar till förtjusningen och viljan att använda Instagram. Fast den möjligheten har faktiskt även Flickr idag om man använder appen. Dock att mobilbilder står sig sådär i konkurensen där.

Men framförallt tror jag att man får mycket feedback på Instagram därför att där är så enkelt att ge feedback. Enkelhet vinner!

Lämna en kommentar

Under flickr, fotografi, instagram, sociala media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s