natur · resor · sommar · Stränder · vackra platser

Sandviken – som på Mallorca. Men i Blekinge…


Ljus sand. Turkost hav. 30 grader i luften och behaglig temperatur i vattnet. Mallorca? Nej, det är i Sverige. I Blekinge närmare bestämt. Vilket väder vi har nu i början av juni 2018!

Sandviken på Listerlandet i Sölvesborgs kommun är många blekingars favoritstrand. Den lilla orten med den fina stranden, som ligger strax söder om byn Siretorp, har ett fåtal bofasta. Här är istället mest fritidshus. Och en campingplats.

Sandvikens badstrand är en långgrund sandstrand med brygga, toalett och grillplatser.

Trångt
Att den är populär märks en dag som denna. Det är trångt på både parkeringsplatser och på stranden. Men inte i vattnet. Här finns nämligen gott om vatten. Det är väääldigt långgrunt.

Vackert
Det är inte märkligt att så många är just här just idag. Vackert som en strand på Mallorca. Men varmare. Och mer sol.

Som Mallis
Då blir det också lika trångt som på Mallorca. Hela intrycket påminner faktisk mycket om Mallis en dag som idag. Men utan solstolar till uthyrning. Och utan strandförsäljare. Men ett café, eller om du vill kalla det en restaurang finns det! Och vid campingen finns också lekplats, möjlighet att spela beachvolleyboll och en kiosk.
10 kommentarer på “Sandviken – som på Mallorca. Men i Blekinge…

  1. Ser riktigt härligt ut!
    Nu är det omvända tider, nu får vi åka söderöver för att svalka oss ;) (kanske jag tog i en aning där men just nu känns det så)

  2. Sandviken var och är, min favoritplats när jag bodde i Sölvesborg, där jag är uppfödd. Bor i Kristianstad sedan ett antal år sedan men är ofta i Sölvesborg.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s