flickr · fotografi · iPhone · snapseed

Plötsligt händer det! Jag fick med en bild på Explore på Flick.

20130415-164641.jpgJag anade att det var något särskilt när jag såg hur många nya meddelanden som kommit in till mig på Flickr under arbetsdagens gång. Över 50. Och där som högst brukar vara några enstaka.

När jag sen öppnade appen fick jag förklaringen: Flera meddelanden om att bilden på katten som jag publicerade igår nått ”explore”!
20130415-165131.jpg

Och minsann! När jag gick in på fliken för ”explore” (med den lilla jordgloben som symbol) hittade jag min bild under fliken ”interesting”.

20130415-165527.jpg

Kul! Och lite märkligt eftersom bilden inte är kanonbra. Jag är själv nöjd med kompositionen och färgskalan, men skärpan är inte hundraprocentig på ögonen, vilket jag tycker att den egentligen bör vara på ett bra porträtt. Oavsett det gäller människor eller djur.

Bilden är både fotograferad och redigerad med iPhone. Apparna Snapseed (beskärning och ram) och Flickr (filtret ”Mamoth”).

Utan deltagande i Fotosöndag hade detta aldrig hänt. Det kan jag garantera. Det var den grundexponering som bilden behövde för att bli uppmärksammad på det här sättet.

Detta har aldrig hänt mig förut. Så: jätteroligt!

7 kommentarer på “Plötsligt händer det! Jag fick med en bild på Explore på Flick.

  1. Grattis, saken är den att jag inte hinner med Flickr, men ska engagera mig mer i 500px… Men den här veckan màste jag skapa fyra gallerier av mina foton tagna pà teatern i helgen… Ska nu ladda ner de sista bilderna… över 600 totalt, ska använda 60… 15 till varje fotogalleri…

    1. Inte jag heller faktiskt. Eller ja, det finns alltså en särskild flik på Flickr, både i datorn och i appen där de ”mest intressanta” bilderna från hela världen exponeras. Vilka dessa bilder är beräknas utifrån en hemlig ”trollformel”. I och med att min bild kom med där fick den plötsligt mängder med favoritstjärnor och kommentarer. Kul, men knappast något objektivt mått på bildens kvalitet jämfört med andra bilder. Hur som helst så fick min katt sina 15 minuter (ett antal timmar till och med) av världsberömmelse! Det kan han vara värd. :)

  2. Aha, är det så det fungerar. Kul! Kvalitet har ju olika komponenter. Här har du tagit en bild som fångar betraktaren och det är väl det viktigaste, inte att alla delar i kvalitetsschemat år uppfyllda. I stället för skärpa i ögonen har katten på din bild en väldigt mänskligt uttryck, jag skulle säga att han liknar ett barn, vår sommarflickas sätt att betrakta fotografen. Så grattis än en gång, det är ju jättekul att bli uppmärksammad så bland alla bilder som är i omlopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s