Med barnvagn i Dublin

Som jag skrev i mitt förra inlägg är det nu sex år sedan jag började blogga. Mina första inlägg handlade om en resa till Dublin som vi gjort ett par år tidigare med vår förstfödde son i augusti 2004. Han var nio månader när vi gjorde resan. Som en liten återblick tänkte jag nu återpublicera dessa mina första inlägg i något omarbetad form.

Så håll i er för nu reser vi nästan nio år bakåt i tiden:

20130426-174542.jpg

Barnvagnen väcker en hel del uppmärksamhet. Vissa stunder känns det som om man anlänt med bebisen i ett UFO. Minst. ”How cute! He’s got his own little house with him” utropar en dam som vi möter i myllret på Dublins gågata, Grafton Street.

Inga barnvagnar vi ser under vår knappa vecka i Dublin påminner om vår svenska standardvagn (om man nu kan prata om något sådant nuförtiden med alla varianter och tillval som finns). Ungarna på Irland åker i betydligt lättare vagnar. Även små, nyfödda barn. Och framåtvända åker de. Redan från början.

En annan dag. Vi är i St Stephen’s Green, denna gröna lunga i storstaden som är Dublin. Här sitter kontorsråttorna i sina fina kostymer och äter sina lunchmackor i gröngräset. Och vi har semester. Bara sitter och tar igen oss innan vi tar ett till varv på stan.

20130426-174641.jpg

Lite senare är vi tillbaka i parken igen. Det är augusti, högsommar och solen ler från en lagom molnbeströdd himmel. Vår förstfödde sitter på en filt. Jag bygger torn av träklossar. Torn som min lilla kille aldrig tycks få nog av att rasera. Precis som hemma. För honom tycks det mesta vara vardagligt och normalt och det är egentligen inget som tyder på att han på något enda sätt noterar att han är iväg på sitt livs första utlandsresa. Att få vara med mamma och pappa är det som betyder något.

Vi bor på Leeson Court Hotel, 26 Leeson Court Lower, alldeles nära St Stephen’s. Vi har förbeställt barnsäng till rummet. Så vi slipper släpa på resebarnsängen också. Det är nog att ha med sig ändå. Barnmatsburkar och blöjor och… Barnsängen är på plats när vi anländer, men i hotellets restaurang finns inga barnstolar. Men personalen springer genast ut på stan och köper en. Vår förstfödde blir snart hela personalens favorit och det märks att de inte är vana vid så unga gäster. Som mamma myser man av stolthet.

Och det kan också vara ett tips till den nyblivna barnfamiljen, faktiskt. Att välja resmål och hotell som inte direkt vänder sig till barnfamiljer. Allt är kanske inte anpassat i förväg, men bemötandet du får är istället översvallande.

Lämna en kommentar

Filed under blogg, resa med barn, resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s