Naturfoto äger på Instagram

Jag har en tes som jag med jämna och ojämna mellanrum testar av lite halvvetenskapligt och som då verkar hålla: Om man delar in de bilder som publiceras på Instagram med utgångspunkt från motivtyp så är det nästan alltid naturmotiv som gillas mest.

Det handlar inte bara om mina egna bilder. Jag ser samma sak i andras flöde.

Jag tycker att den här trenden är underbar och är nyfiken på om du känner igen dig. I så fall kan Instagram vara det bästa som hänt naturvården på ett par decennier. När vi på det här sättet får upp ögonen för naturen och ger oss ut i den för att leta motiv ökar rimligen vår vilja att skydda den lavinartat.

Vad säger du? Stämmer det att det är naturmotiv som äger på Instagram?

20131014-180728.jpg

2 kommentarer

Under fotografi, instagram, natur

2 svar till “Naturfoto äger på Instagram

  1. Jag

    Inte bara på instagram, tänker jag. Vackert foto!

    • Tack! Så klart har du rätt! Naturfoto äger i många sammanhang! Men jag tänker att Instagram väcker ett fotointresse hos en bredare allmänhet, tror jag. Och det tycker jag är kul. Om det samtidigt ökar naturintresset är det ännu roligare! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s