resa med barn

Venedig för barn

Att Venedig är en annorlunda stad med sina kanaler istället för gator är uppenbart och fascinerande även för barn. Att åka gondol eller Vaporetto genom staden är ett roligt äventyr för både stora och små. I alla fall när inte trängseln på vaporetton blir för häftig.

Själv kunde jag nästan se och höra Disneylands dockor snurra och sjunga ”it’s a small world after all” längs kanalernas stränder, men då har jag en både barnslig och livlig fantasi. För i ärlighetens namn så tycker nog inte barnen att ett besök i Venedig kan jämföras med en nöjespark. Så även om Venedig fungerar som familjeresmål så måste det nog erkännas att det är en destination som mer tilltalar de vuxna i familjen än barnen.

Vi var tre dagar i Venedig och många fler ska du nog inte stanna om barnen ska trivas hela vägen. En dag gjorde vi en utflykt till ön Burano där vi hittade en liten lekplats på i en park på grannön Mazzorbo som det gick bra att promenera till via en bro. Under badsäsong är nog annars en utflykt till stränderna på ön Lido att föredra för barnen. Kanske är det till och med där man ska bo om man reser till Venedig i sällskap med barn under sommaren?

Våra barn hade sett den tecknade filmen ”Scoobydoo och gondoljärspöket” innan resan och det gjorde att vi kunde spana efter och skoja om gondoljärspöket under vår vistelse. Vilket nog gav barnen lite extra krydda.

När jag frågar barnen vad de gillade bäst i Venedig svarar båda: ”åka gondol.” Resan var bra, säger nioåringen. Att gå runt var trevligt. Och den stora träbron var fin.

Godaste maten var pasta med fyra ostar, tycker sjuåringen. Båda uppskattade annars både pizza och pasta i olika varianter.

20131030-191229.jpg

3 reaktioner till “Venedig för barn

  1. Sånt som konstmuséer och operaförställlningar kanske man inte kan gå på med barnen. Förmodligen skulle stränderna gillas stort om man var där under badsäsongen. Men jag tror att Venedig blir en het och ibland illaluktande gryta på sommaren.

    1. För mycket folk är jag rädd för. När jag var där på 80-talet luktade det väldigt mycket avlopp kring kanalerna. Det upplevde vi bara vid ett par tillfällen den här gången. Den gången såg jag också en fet kloakeåtta simma i en kanal vilket vi inte såg skymten av nu. Jag misstänker att de genomfört någon slags sanering av avloppen sedan dess. Tror inte bara att det handlar om skillnad i temperatur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s