bildredigering · instagram · sociala media

Trolla till en snygg profilbild med Instagram

(Eller snygg och snygg. Allt är ju relativt. Så i vart fall snyggare än den här originalbilden.)

20131110-172910.jpg

Kände att det var dags för en ny profilbild på sociala medier.

Bilden ovan fotograferade jag vid badrumsspegeln igår. Höll mobilen ”felvänd” så att jag hade kameran mot mig och kunde se bilden och ”avtryckaren” i spegeln. På så sätt slapp jag få med mobilen på fotot.

Sedan var det dags att trolla bort lite rynkor och skavanker med Instagram. Jag använde dubbla filter. Först ”Sierra” och sedan ”Earlybird”.

Innan dess hade jag roterat bilden i appen eftersom jag höll kameran lite snett när jag fotograferade och ville rotera tillbaka bilden något.

Den första versionen av bilden filtrerade jag utan att publicera. Därefter gick jag tillbaka, valde den filtrerade bilden och filtrerade igen med ett till filter. Så här blev min nya profilbild till Instagram, Twitter, Flickr och Linkedin.

(Att jag först fick för mig att bilden jag fotograferat var spegelvänd eftersom jag stått vid spegeln och fotograferat och därför spegelvände den som jag trodde tillbaka när jag först publicerade den på Instagram och la upp den som profilbild även på andra sociala medier ska vi prata tyst om. Schhhh… ;)

20131110-175207.jpg

(Och att jag sedan när jag bytte till en inte spegelvänd bild av misstag först råkade lägga upp en bild som var filtrerad i ”Sierra” ännu en gång och som blev lite väl soft, pratar vi ännu tystare om. Och att jag på Facebook låtit den versionen av bilden ligga kvar eftersom varje uppdatering av profilbilden där märks så tydligt… Schhh… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s