bildredigering · blogg · instagram

Använda bilder från Instagram för att göra bloggheader

Den bloggmall i WordPress som jag använder, Pilcrow, har en header som är 770 pixlar bred och 200 pixlar hög.

Till datorn hämtar jag hem de instagrambilder jag vill använda via Statigram.

Sedan använder jag gratisprogrammet Gimp för att skapa headern. Jag har skapat en bakgrundsbild som är 770 gånger 200 pixlar och enfärgat grå. Därefter jobbar jag i lager. Skapar ett nytt lager och klistrar in en instagrambild som jag först förminskat till 180 gånger 180 pixlar i menyn ”Bild” och därefter ”Skala bild” i ett eget fönster i Gimp. Därefter markerar jag en två pixlar bred kant som jag fyller med svart färg för att få en liten ram på varje delbild. Sen markerar jag hela bilden, kopierar och klistrar in i det nya lagret i headern. Så roterar jag bilden och förankrar lagret. Därefter är det dags för nästa bild och ett nytt lager.

ny header augusti 2012
Den gamla headern.

ny-header-november-2013.jpg
Den nya headern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s