resor

Plötsligt i Venedig: Det liknar Karlskrona. Men var?

På en båt i Venedig. Vaporetto nummer 12 på väg mot Burano. Passerar en kyrka på Isola San Michelle. I bakgrunden en fyr på ön Murano. Fotograferar vyn. Då plötsligt: deja vu. Känslan av att ha varit här förut. Jag har varit i Venedig förut. På 80-talet. Men inte här. Inte på ö-utflykt i lagunen. Och så insikten: det påminner om Karlskrona!

Men varför? Och var? Jag tänker på kungsbrokajen vid Residenset och vyn ut mot fyren på Stumholmen. Kan det vara där? Men inte ser där ut så här? Eller är det någon annan vy? Eller är det allmänt? En stad byggd i skärgården med byggnaderna blickandes ut mot havet? Kan du hjälpa mig? Tycker du också att den här vyn påminner om Karlskrona? Kan du i så fall sätta fingret på var och på vilket sätt?

20131111-181436.jpg

En kommentar på “Plötsligt i Venedig: Det liknar Karlskrona. Men var?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s