Systemkameran, Flickr och Explore

I sommar har jag fotograferat lite med systemkameran igen. Det har annars varit dåligt med det i år. Det tycker jag är lite synd.

Även om jag är svårt förtjust i att fotografera med mobilen så erbjuder kameran fler möjligheter för den som fotograferar. När den väl är med, vill säga. Mobilens största fördel är att den i princip alltid är med.

När kameran var ny bar jag ständigt omkring på den i handväskan. Då blev det fler och bättre vardagsbilder men tyvärr fick jag ont i axeln av kamerans tyngd. Så nu är det som det är. Men jag vill inte tappa bort fotografering med systemkamera helt och hållet. Därför känns det bra att vara igång igen.

Som en följd av att jag är igång med systemkameran har jag också kommit igång lite mer med Flickr igen. Min grundtanke har hela tiden varit att mest ha bilder från systemkameran på den webbtjänsten medan mobilkamerans foton mest ska hamna på Instagram. I den mån de alls ska delas. Jag tar mångdubbelt fler bilder än jag publicerar med både mobil och kamera. Men i våras blev det mest mobilfoto även på Flickr. I brist på annat. Det lilla jag nu laddade upp.

Kul är att flera av de bilder jag laddat upp i sommar har kommit med på ”Explore” på Flickr. Det är bilder som exponeras world wide som interesting. Hur de tar ut de bilder som hamnar där vet jag inte men jag gissar att det sker med någon slags automatik. När de väl hamnat där kan de nå massor av människor. Den här bilden från Paradishamn vid Kullaberg har visats över 27 000 gånger!

20140808-182432.jpg

9 kommentarer

Under flickr, fotografi

9 svar till “Systemkameran, Flickr och Explore

 1. Jag

  Den är verkligen värd att visas! Grattis!

 2. Vilka härliga bilder du tar! Stämningsfullt.
  Men visst är det så att ens mobil alltid är med, tiderna förändras och vårt användande i takt med det… Känner igen mig själv i det du skriver.

 3. Det är en mycket fin bild av ett mycket fint motiv! (Vill jag påstå, trots att jag brottas med svår blåstångfobi, fortfarande!)

  Jag själv känner mig hela tiden osäker på mina ”Gimp-förbättringar” och misstänker att jag överskärper rätt ofta,men här undrar jag om du inte kunde ha skärpt bilden och ökat kontrasten något? Eller blir den alltför resebyrå-aktig då?

  Undrar jag men inte påstår, för att jag själv hela tiden funderar över bildfrågor på bloggen men sällan får den kritik jag vill ha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s