resa med barn · resor · twitter

Flygresa bokad i höst

Nu är flyget bokat. Det blir en vecka senare i höst. Återstår att boka hotell. Frågade på Twitter om tips på vad man ska hitta på, två vuxna och två barn, 8 och 10 år.

Flera tipsade om Trastevere. Det är en stadsdel i staden vi ska till. Vet du vilken det är? Och har du fler bra tips till oss? Både tips på sevärdheter och bra boende tas tacksamt emot.

Som vanligt har jag kollat runt lite på Instagram. Hittade bland annat den här bilden taggad med #trastevere:

6 kommentarer på “Flygresa bokad i höst

  1. Åh, ska du till Rom? Vill också! :)
    Har faktiskt aldrig varit där. Så jag skulle nog göra några av de där måstena: Colosseum, Forum Romanum, Phanteon, Vatikanstaten, Piazza Navona mm. Och bara sitta och insupa atmosfären på ett cafe!

  2. Det finns ju hur mycket som helst att se! Själv är jag ständigt på väg till Rom men i verkligheten blir det inte ofta numera. Porta Porteses second-handmarknad varje söndag är ett myller av folk och prylar. Plånboken måste man ha koll på ;-) Roms äldsta bro, Ponte Fabricio leder över från Trastevere via sjukhusön Isola Tiberina till myllret av antika lämningar och bostadshus i fd Ghettot. Fontana delle Tartarughe på lilla fina torget PIazza Mattei ligger inte så långt från bron. I Trastevere åt jag min första pizza bianca med färsk rughetta och utan tomatsås, en favorit. I Palazzo Corsini bodde dr. Kristina bodde i många år. Utsikten från Gianicolo är ju ganska vacker. Underjordiska katakomber kan vara intressant att gå i för barn?
    Eller titta på folk, sitta på en fontänkant och äta gelato. Svänga in i en kyrka, snabbt titta på målningar och springa ut igen. Hur underbart resmål som helst :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s