bildredigering · mat · resor · snapseed · twitter

Vi åt parmaskinkalindad hummer

20150210-174224.jpg

En vacker byggnad i vitt med blå detaljer. Salt – en restaurang i Buzios, Brasilien där maten inte alls var så salt, men god ändå. Vi åt parmaskinkalindad hummer. Spännande och lite speciellt. Men den vitlöksgrillade hummer vi åt på nyårsaftonen var ännu godare. Det var på en annan restaurang. Men det huset var inte fullt lika vackert som detta. Därför var det denna restaurangen som fick komma med på bild. En bild som jag redigerat med filtret ”drama” i appen Snapseed. Och filtret ”vinjett” i Twitter.

Nu kanske det låter som om vi åt hummer var och varannan dag i Brasilien. Det gjorde vi inte. Det var ”bara” de här två gångerna. Hummern var utan klor och såg även i övrigt annorlunda ut mot här hemma. Den var mycket fast i köttet och smakade fantastiskt gott. Den var inte mycket dyrare än annan mat men å andra sidan var maten på restaurang över lag lika dyr som här hemma. Portionerna var väl tilltagna så det hände ofta att även vi vuxna valde att dela en portion av någon rätt vilket de var okej med överallt och verkade vana vid.

5 kommentarer på “Vi åt parmaskinkalindad hummer

  1. Mums, vad gott det låter! Men jag läste klor med å-ljud först och kunde inte förstå varför en hummer annars skulle vara klorbehandlad. Jättefin bild på den pittoreska restaurangen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s