årstider · resor · twitter

Nej det här är inte Thailand. Det är Karlshamn om ett halvår…

20150212-170431.jpg

”Februari är thailandsmånaden hos oss”, var det en kollega som sa härom året. I just den delen av den kommunala verksamheten var det nämligen påtagligt hur många som var långlediga just i februari och just för en resa till Thailand. Jag tror inte att den bilden är unik. Tvärt om. Februari är nog den stora thailandsmånaden på många arbetsplatser i Sverige idag.

Men bilden ovan är inte från Thailand, även om man kanske skulle kunna tro det. Den är från Sternö Sandvik i Karlshamn för ett halvår sedan. Den är hämtad från ett av mina videoklipp på Instagram.

Orsaken till att jag letade reda på det just i går var att Lina Skandevall (@Skandevall) twittrade: ”Står inför ett stort jobbeslut. Svårbedömd magkänsla. Kan någon skjutsa mig sex mån framåt i tiden, tack?”

Ett halvår framåt i tiden är ju i årscykeln samma som ett halvår bakåt, tänkte jag. Så jag letade upp det där klippet från augusti. Visst ser det underbart ut?

Så fint det kan vara i Sverige på sommaren! Det är lätt att glömma bort det.

Sternö Sandvik ligger bara en liten bit utanför själva staden Karlshamn. I västläge. Efter det att nästan alla lämnat stranden, efter klockan fyra – fem och fram till solnedgången, är där som vackrast. :)

Om ett halvår är vi mitt i augusti igen. Sensommar i Sverige. Hoppas att den blir lika fin som 2014!

2 kommentarer på “Nej det här är inte Thailand. Det är Karlshamn om ett halvår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s