Om livet, tid för resor samt tågluff eller bilresa i Europa?

 
Den här veckan upptäckte jag en blogg som skrivs av en kvinna i 40-årsåldern vars man är döende i cancer. En mycket sorglig blogg, så klart. Sanne som skriver har jag följt länge på Twitter. Men jag visste inte… Bloggen berör rakt in i hjärtat.

Igår såg vi en film på TV, ”Still Alice”, som handlar om en kvinna som är professor på Columbia och på höjden av sin karriär när hon plötsligt märker att hennes minne börjar svikta. Hon diagnostiseras med ett tidigt stadium av Alzheimers sjukdom. En mycket sorglig film. 

Vad vet vi om livet? Hur länge vi har kvar och hur vi kommer att må då? 

Jag har länge funderat på att jag skulle vilja ha tid att resa mer men att det får bli senare, när jag lyckats inrätta mitt liv så att den där tiden finns. Men tänk om det aldrig blir något senare? Kanske borde jag ta tag i mina drömmar här och nu? Men var börjar jag? Hur frigör jag tid?

I helgen har jag också funderat över om den där tågluffen i Europa som jag vill göra med familjen till sommaren. Funderat på om vi skulle ta bilen istället. Fördelen med tåg är att det är bekvämare, säkrare och ingen risk för åksjuka (en av pojkarna har anlag för det). Fördelen med bil är att det är så mycket enklare att ta sig raka vägen mellan de resmål du vill besöka. Det går snabbare. Du hinner se mer. 

Eftersom vår bil kör på etanol är det däremot inte givet vilket alternativ som är bäst för miljön. Många tåg i Europa kör på diesel eller el från kolkraft. Samtidigt vet jag inte hur lätt det är att tanka etanol i Europa.

Idag har vi också varit ute på Sternö. Promenerat och fikat. Det var grått, kallt och blåsigt. Men ändå skönt att komma ut i naturen. Nu i den tid då vitsipporna blommar. Korta utflykter i naturen är också ett sätt att ta vara på livet här och nu.  

#48 i #blogg100

Lämna en kommentar

Filed under livet, natur, resa med barn, resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s