När sociala media blir en del av ekorrhjulet


Sociala media ska vara ett nöje. Något vi ägnar oss åt för att det är kul. Men om det börjar kännas som en del av ekorrhjulet? 

Blommor på ett cafébord på jobbets café Utsikten. Fångade i flykten när jag hämtar ännu en kopp te. Möten ska planeras. Ett teaineeprogram också. Ekorrhjulet snurrar. Det är så vår tillvaro fungerar. Arbetslivet är en del av den. En viktig del på så många olika sätt. Men de flesta jobb har en tendens att i en eller annan fas mest av allt likna ett ekorrhjul.

Som kontrast mot det har vi fritiden som vi mer eller mindre fritt förfogar över själva. Som vi fyller med familj, vänner och fritidsintressen. Och det är där nånstans som de sociala medierna kommer in i bilden. De är utmärkta verktyg för att hålla kontakten med vänner och bekanta. Arenor där du kan ägna dig åt dina olika intressen.

Men när du är för aktiv på för många plattformar samtidigt: blir inte då de sociala medierna ett ekorrhjul i sig? Kommentarer ska besvaras på bloggen, Instagram och Facebook. Flöden ska bläddras igenom. Inlägg ska gillas och kommenteras. Du ska lägga upp eget nytt material i alla olika kanaler…

Är det inte då du borde ta ett steg tillbaka för att betrakta på avstånd och ställa frågan: ”Vad håller jag på med egentligen?”

Hur gör du för att undvika att sociala media blir en del av ekorrhjulet?

#85 i #blogg100

2 kommentarer

Under blogg, mitt jobb, sociala media

2 svar till “När sociala media blir en del av ekorrhjulet

  1. Det går inte att undvika. Och ännu värre när man som företagare ska ta vara på sociala medierna och utnyttja deras sprängkraft.
    Men det blir inte ens ett litet pust.

  2. Jag

    Jag begränsar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s