Instagram har nu en halv miljard användare! 

För drygt fyra timmar sedan meddelade Instagram att de nu har 500 miljoner användare. En halv miljard. Det är många. De har därtill meddelat att av dessa använder hela 300 miljoner appen dagligen.

Ändå. Jag kan, precis som i september förra året när de passerade 400 miljoner användare konstatera att Instagrams ökningstakt nu avtagit jämfört med de första åren. Från en inledningsvis accelererande ökningstakt är S-kurvan nu inne i den linjära ökningsfasen.

När Instagram i februari 2013 meddelade att de passerat 100 miljoner användare hade appen funnits i två år och fyra månader. För att nå ytterligare 100 miljoner tog det bara 11 månader. Från 200 miljoner till 300 miljoner gick det ännu snabbare: 8 och en halv månad.Från 300 miljoner till 400 miljoner behövde det gå 9 och en halv månad. Från 400 miljoner till 500 miljoner gick det faktiskt något, men ganska marginellt snabbare igen: 9 månader.

Detta är inte slutet för Instagram. Det är inte ens början på slutet. Men möjligen är det slutet på början. Instagram kommer säkerligen att nå ytterligare ett antal hundra miljoner användare innan det vänder neråt. Kanske rent av en miljard. Men som bekant: Ingenting stannar. Ingenting förblir vad det var. Nybyggaråren är över.

Lämna en kommentar

Under instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s