resor

När ska man boka resan? 


SVT har satt ihop ett litet filmklipp där de hänvisar till olika undersökningar. För reguljära resor verkar det vara 8 veckor innan avresa som ger billigast resor. Utom charter som är billigast ett halvår innan avresa. Och dyrast en månad innan.
Billigaste veckodag att resa ska vara på tisdagar och billigaste tidpunkt för att boka resan ska vara på eftermiddagen. Dyraste månaden att resa ska vara juli och billigaste november. Vad gäller svensk charter vill jag nog påstå att maj och andra halvan av augusti är ännu billigare men det bygger mer på egna iakttagelser av sista-minutenpriser än på någon officiell statistik.

Se hela klippet här

4 reaktioner till “När ska man boka resan? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s