resor

Hyllningen till Gösta Ekman i MalmöI helgen dog en av de största svenska skådespelarna genom alla tider. Som en ödets ironi kunde det tyckas att nyheten kom den första april. Skämt och humor var ju Ekmans kanske främsta gren. Men även om vi kan skämta om döden, och även om Gösta Ekman levt ett ganska långt liv och åstadkommit mycket, så är döden alltid sorglig. Så visst reagerade också jag med sorg när jag läste nyheten i lördags.

I Altonaparken i Malmö igår kom vi sedan av en slump att gå förbi den gråtande statyn ”Det svenska tungsinnet” av Marie-Louise Ekman. Det är hennes nu avlidne make Gösta som har stått modell för konstverket. I helgen hade flera Malmöbor spontant hedrat den avlidne komikern och regissören genom att ställa blommor och ljus vid denna staty. Flera buketter hängde om halsen på bronsstatyn.

2 kommentarer på “Hyllningen till Gösta Ekman i Malmö

  1. Ja vad sorgligt och vad mer som var konstigt var att min dotter som släktforskar fick veta samma dag att släkten tillbaka på hennes pappas sida, min man alltså, hans morfars fasters barn var släkt med Gösta Ekman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s