Dina bästa Mallorca-tips?


Om några veckor åker vi till Mallorca. Någonstans ungefär mitt på den långa stranden vid Alcudiabukten ska vi bo på på ett sådant där jättehotell som jag egentligen inte är så jätteförtjust i. Men barnen uppskattar nog det stora poolområdet. Jag har valt halvpension. Frukost och middag. Jag tänker att vi inte bara ska hänga på hotellet utan göra några utflykter också.

Vi har varit på Mallorca förut. En weekend i Palma före barnen och en generationsresa med pappa och hans sambo och alla deras barn och barnbarn till Cala Bona. Den gången hyrde vår lilla del av familjen bil en dag och stannade till vid Alcudia-stranden. Nu ska vi tillbaka för en hel vecka.

Under tidigare resor har vi sett Palma, Valldemossa, Soller och Porto de Soller. Så vad finns det kvar att se? Vilka är dina bästa Mallorca-tips?

Är själva staden Alcudia något att se till exempel? Sist var vi aldrig inne där. 


Bilder från förra gången vi var vid Alcudia-kusten. Det är fyra år sedan. 

8 kommentarer

Under resor

8 svar till “Dina bästa Mallorca-tips?

  1. Det är så länge sedan jag var där så jag har nog inget att tillföra. Men en sak som sonen uppskattade var Drakgrottorna, DET minns jag i alla fall ;)

  2. Hej Inger! Härligt med Mallorcaresa. Det är min favoritö i alla kategorier, kanske för att jag lämnade små bitar av mitt hjärta där efter en sommar som strutsskötare… De stora, ludna fjäderfäna fångade mitt hjärta totalt och jag saknar dem faktiskt lite än i dag. :-)

    Här är min reseguide till Mallorca, hoppas den kan vara dig lite till hjälp. Trevlig resa! https://www.sannarosell.se/blog/mallorcas-gomda-parlor?rq=mallorca

  3. Jag tyckte bäst om att vandra runt i naturparken S`Albufera, mitt emot Murostranden, man går in vid utloppet. Jag längtar tillbaka fast det bara var en månad sedan vi kom hem. Men nu väntar snart svenska fjällen på mig.

  4. Vi bodde alldeles vid den parken faktiskt. Massor av fåglar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s