hållbart resande · miljö · resor

Hur bota bokningströtthet?


Bloggen Johnnybajdzjan skriver om att halka efter i reseplanering och bokning. Det gör jag också! Förutom de skäl han nämner tror jag att jag har blivit lite ”bokningstrött” det senaste året. Det som förut varit en del av nöjet – att boka resorna – har börjat kännas ungefär lika roligt som att betala månadsräkningarna. Ganska pest-tråkigt med ansra ord. Och så drar jag mig för länge och så blir det ont om resor och hotell och så blir det ännu jobbigare…

Mallorca-charter
Nu i sommar slutade det med att jag bokade den första charterresan på flera år. Till Mallorca. Så kan det gå!

Lappland, Lofoten och Sardinien
Jag har lovat mig själv att försöka bättra mig! Så här långt går det halvbra. En sensommarresa till Lappland, Lofoten och Sardinien är bokad och klar. Så när som på transporterna på Sardinien. Där drar jag mig för att börja leta… Men det mesta var annars bokat och klart redan innan jag bokade Mallorca-resan.

Italien
En novemberresa är också bokad och klar sedan jag förra helgen äntligen blev färdig till att boka tågresorna i Italien.

Skidresa
Men någon skidresa har jag ännu inte bokad inför nästa år och jag drar mig för att sätta igång… Skidresorna som jag brukar ha bokade ett helt år i förväg! Ett problem är att barnen vill åka till Björkliden som vanligt medan jag vill åka till Alperna. Jag vill dessutom gärna åka tåg men det är så krångligt med alla olika tågbolag i Europa. Och dessutom har jag så dålig koll på orter och skidåkning.

Klimatkompensation
Jag har också lovat mig själv att, liksom förra året, klimatkompensera årets flygresor med familjen. Men inte heller där kommer jag till skott…

Botemedel?
Hur botar jag min bokningströtthet? Hur gör du för att komma loss och komma igång?

21 kommentarer på “Hur bota bokningströtthet?

 1. Det där känns bekant! Jag brukar invänta inspiration. Ibland infinner den sig inte och då stannar jag hemma. Det är bra det också.

 2. Jag säger bara ojojoj, jag förstår din bokningströtthet
  Jag brukar boka högst två resor per år, i år blev det tre så nu känner jag bara för att vara hemma. Ändå har mina bokningar varit enkla, en charter till Mallorca fast då krånglade vi lite och bytte hotel, till ett toppenhotell. En stuga i Funesdalen och där fick vi lov att byta efter en natt eftersom det luktade nymålat så vi inte kunde sova, vi fick ett nytt större rum så allt blev bra. Nu sist bodde vi på ett pensionat i Insjön, litet men bra, nackdelen var.att dela dusch och toa med tre rum till och det gick väl an om det.bara hade gått att låsa toadörren.

 3. Håller med övriga kommentarer så här långt. Det handlar kanske inte om bokningströtthet utan om resträtthet? Allt i livet går ju i vågor eller faser – kanske dags att ge något annat lite mer plats eller göra något nytt!? Och sedan kommer reslusten tillbaka och då går bokningen som en dans.
  Ha det gott!

 4. Jag som ändå inte har bokat så mycket under en lång period i mitt liv blir trött bara jag tänker på proceduren. Jag blir oerhört trött av/på att sitta vid datorn och klicka fram och tillbaka. Blev tröstad av att en ung datalärare som jag känner knatar ner till resebyrån för att få personlig hjälp när han ska boka.

 5. En idé är kanske att se på resebokningarna som ett jobb? Det måste göras helt enkelt, annars blir det ingen semester. Sen ger du lön till dig själv genom att öronmärka några kronor på resebudgeten som du använder till något lyxigt enbart till dig själv. Alternativet kan ju vara att outsourca allt planerande till en byrå, det är ju bland annat därför det finns resebyrån. Fast det kostar ju förstås, och det är de pengarna jag tänker att du kan lägga på dig själv som lön för det jobb du gör.

 6. Att planera och boka resorna är ju halva nöjet! I år har jag gjort fyra resor så här långt och har två ytterligare bokade och klara till hösten. Och jag har redan börjat tänka och försökt planera lite för nästa år – men då hänger mycket ännu på om det blir bröllop eller ej för släkt i Malaysia och Australien. Det vore illa att planera så att det koliderar.
  Jag börjar alltid planeringen med att välja flygdatum och hotel. Är det gjort kan man ju vänta lite med det andra och fundera lite i lugn o ro.

  1. Tack för din input. Jag bokar alltid flyg eller annan transport först och sedan hotell direkt på det. Har alltid kollat att det också finns hotell när jag bokar flyg. :)

 7. Bra inlägg. Jag är inte så mycket bokningstrött som bokningsförvirrad vilket stoppat mig de senaste månaderna. Jag vet inte vad jag vill. Nu i oktober vill vi försöka komma iväg men med olika intressen som ska kombineras i sällskapet och det känns som om det till slut ”bidde en tumme”. Jag åker gärna tåg men som du säger så är det hopplöst krångligt att boka om man har en så lång tågresa att man gärna delar den i två och övernattar på vägen. Det gör mig lite bokningstrött men annars surfar jag runt efter hotell som vanligt. Blir bara så galen på att inte kunna bestämma om det ska bli Kreta eller Prag…typ. Sol och bad eller storstad, inte ens det kan vi välja. Sedan hjälper det inte att man läser att nu går det minsann TGV från Frankfurt direkt till Marseille och det första man ser på DB:s sida när man ska kolla tider är varningstrianglar för att det varit ras längs banan en bit på vägen. Just där. I hela Tyskland…Eller att SAS hotar med strejk i Danmark. Suck.

  1. För min del har jag kommit till skott med att klimatkompensera årets resor. Jag har också bokat skidresa till alperna. Eller delar av. Flyg + hotell utom en övernattning i Venedig som vi också behöver. Plus boka transfer. Men nu tar det emot igen. Så för min del handlar det nig just om bokningen mer än vart jag vill åka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s