Katten är på bättringsvägen


Vår katt verkade ju vara blind när vi hämtade honom från kattpensionatet på nyårsdagen. Nu verkar det som att katten håller på att få synen tillbaka.

Näthinneavlossning
I onsdags fick vi tid hos en ögonspecialist som konstaterade att katten mycket riktigt var blind. På grund av näthinneavlossning. Fullgången på ena ögat pågående inflammation på andra. Veterinären ordinerade kortison.

Kortisonkur
Jag ger kortisonet på kvällarna. Krossar en tablett i mortel och blandar i ett par matskedar yoghurt, som är något som vår katt gillar att slicka i sig.

Pupillerna
I går morse, efter tre dagars behandling, kunde vi se att pupillerna börjat dra ihop sig lite och att de också reagerade på starkare ljuskälla (mobilen som ficklampa).

Köksbordet
Idag på morgonen har katten hoppat upp på köksbordet. Första gången lyfte jag ner honom. Andra gången lät jag honom hoppa ner själv. Han landade lite klumpigt men det gick bra. Han följer nu med blicken också. I vart fall i vissa lägen.

Det ser lovande ut! 😻

10 kommentarer

Under livet

10 svar till “Katten är på bättringsvägen

  1. Vad skönt att det bättrar på sig! Stackars liten!

  2. Ping: Katten blind? | Halloj världen!

  3. Vad bra att veterinären såg vad det var. Skönt för er att se att kissen börjar bli bättre. Jag håller tummarna.

  4. Skönt att läsa att det börjar bli bättre. Men varför får en katt näthinneavlossning? Jag trodde att sånt beror på att man anstränger ögat för mycket. Jag får nog googla.

  5. Mycket roligt att läsa! Det är svårt när djur blir dåliga, många gissningar hit och dit vad som kan vara fel. Skönt att det verkar gå åt rätt håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s