livet

Katten är på bättringsvägen


Vår katt verkade ju vara blind när vi hämtade honom från kattpensionatet på nyårsdagen. Nu verkar det som att katten håller på att få synen tillbaka.

Näthinneavlossning
I onsdags fick vi tid hos en ögonspecialist som konstaterade att katten mycket riktigt var blind. På grund av näthinneavlossning. Fullgången på ena ögat pågående inflammation på andra. Veterinären ordinerade kortison.

Kortisonkur
Jag ger kortisonet på kvällarna. Krossar en tablett i mortel och blandar i ett par matskedar yoghurt, som är något som vår katt gillar att slicka i sig.

Pupillerna
I går morse, efter tre dagars behandling, kunde vi se att pupillerna börjat dra ihop sig lite och att de också reagerade på starkare ljuskälla (mobilen som ficklampa).

Köksbordet
Idag på morgonen har katten hoppat upp på köksbordet. Första gången lyfte jag ner honom. Andra gången lät jag honom hoppa ner själv. Han landade lite klumpigt men det gick bra. Han följer nu med blicken också. I vart fall i vissa lägen.

Det ser lovande ut! 😻

12 kommentarer på “Katten är på bättringsvägen

 1. Skönt att läsa att det börjar bli bättre. Men varför får en katt näthinneavlossning? Jag trodde att sånt beror på att man anstränger ögat för mycket. Jag får nog googla.

 2. Hej Inger!
  Såg ditt inlägg om behandling av din katts näthinneavlossning. Vet att det skrevs för fyra år sedan men eftersom jag läste inlägget idag och har en katt med samma problem blev jag intresserad av hur det fortlöpte? Blev katten återställd och fick synen tillbaka? Förstår om det känns inaktuellt att svara men vi gör allt vi kan för att våra djur ska må så bra som möjligt! Om du har några tips får du gärna dela med dig!
  Tack på förhand och ha en fortsatt fin sommar!
  Med vänlig hälsning,
  Eva

  1. Till att börja med blev det bättre. Men sedan gjorde vi missen att lämna katten på samma kattpensionat igen och då blev det sämre igen. Tyvärr fanns det bakomliggande sjukdom också (förmodligen njurarna) så vi blev tvungna att ta bort katten så småningom. 😢

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s