instagram · resor

Avicii är död – Hotellet där han bodde i Oman

Jag blev nyfiken på hotellet där den svenska musikstjärnan Avicii ska ha bott i samband med att han dog endast 28 år gammal. Muscat Hills Resort.

Enligt flera artiklar de första dagarna efter den 20 april 2018 befann sig Avicii på Muscat Hills Resort i samband med sin död. Men det har senare framkommit att Tim Bergling hittades död på ett gods utanför Muskat som ägs av en släkting till sultanen av Oman. Enligt uppgifterna i media ska han i alla fall ha tillbringat några av sina allra sista dagar på Muscat Hills Resort.

Jag blev som sagt nyfiken på hotellet. Så jag googlade lite och kollade lite på Instagram. Deras webbsida lyckades jag däremot inte komma in på lördagsmorgonen.

Här två bilder med Avicii som hotellet själva lagt ut:

Hotellet har fått 4,4 av 5 stjärnor på Google och tycks inte vara något lyxhotell:

Signaturen JVB som ger betyget 5/5 skriver bland annat: ”Denna (dyk) resort / strandklubb är en mycket ovanlig blandning. Ibiza – liksom sofistikerad i den stora helt vita utomhusrestaurangen / strandklubben med riktigt bra hälsosam mat och rottinghyddor på stranden med stora utomhus-badrum och verandor som ger dig känslan av att komma bort från allt. Älskade bara atmosfären. Intressant blandning av unga och äldre människor av alla nationaliteter. Vi var där mitt i veckan när det är ganska tyst under dagen och mycket avslappnat.”

Signaturen Ammar AlSaqlawi som ger betyget 3 av 5 skriver bland annat: ”Restaurangen är bra, rummen har ingen ljudisolering, dålig låsningsmekanism till rummen – garanterat ingen säkerhet alls. Sängen är ren men badrummet är det inte, eftersom att det är öppet och då kan insekter ta sig dit. Platsen, restaurangen och personalen gjorde vistelsen trevlig.”

Raquel Clemente Mediavilla ger betyget 5 av 5 och hon skriver för en dag sedan på Google:
”Fantastic place!! Good food, beautiful scenery, nice chill out area and great costumer service.”

Här ligger hotellet:

Här är några fler inlägg från hotellet men från olika konton, inbäddade från Instagram:

https://instagram.com/p/Bh0fVklnHeL/

View this post on Instagram

#Muscat #Oman ❤️🇴🇲

A post shared by Sarah🌍 (@saraharoundtheglobe) on

View this post on Instagram

Good morning from #muscat #oman 🇴🇲 🌺

A post shared by Sarah🌍 (@saraharoundtheglobe) on

Om säkerhetsläget i Oman
På swedenabroad kan du just ny bland annat läsa att Oman har haft en fredlig utveckling de senaste 40 åren och har en väl fungerande samhällsstruktur. Och att situationen i Oman överlag bedöms vara stabil. I början av 2018 förekom begränsade demonstrationer med krav på att minska arbetslösheten bland omanier.

Uttalande
Hotellet har också, efter dödsfallet, lagt ut ett längre uttalande på Instagram:

Avslutande ord
Jag är för gammal för att ha Avicii som idol. Däremot tycker jag mycket om det jag har hört av hans musik. När någon går bort så ung är det alltid oerhört tragiskt. Särskilt för den närmaste familjen så klart. Jag känner med dem och vet att många andra också gör det. 😢

Är det osmakligt att bli nyfiken på hotellet han bodde på? Jag har fått en del sådana reaktioner. Men jag kan inte själv tycka det. Nyfikenhet i sådana här situationer är något väldigt mänskligt och naturligt.

Uppdaterat: 2018-04-28

7 reaktioner till “Avicii är död – Hotellet där han bodde i Oman

 1. Så fruktansvärd sorglig nyhet igår. Tyckte hotellet såg himla trevligt ut. Skulle absolut kunna tänka mig att bo där vid ett besök i Muscat som jag hoppas göra senare i år.

 2. Jag tycker alltid dina inlägg är bra. Jag är också för gammal för Avicii men när man läser nyheter och följer nyhetsflödet så blir man ändå berörd. Helt ärligt visste jag inte mycket om Oman så ditt inlägg var intressant tycker jag.
  Efter att ha sett dokumentären ”True story” om Avicii så fick jag lite mer förståelse för hur dåligt han mådde och hur han sökte efter lugn och ro.
  /Helena

 3. Hi Inger! I’ve seen your description of the hotel, especially the rooms.
  If we could talk in principle, I would appreciate it.
  Good information article.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s