resor

Gratis fredagskväll på Museum of Modern Art = trångt


Fredagar efter klockan 16 är det fri entré till moderna museet i New York. MoMA. Det är inte exakt kaos. Det är ganska välordnat. Men trångt är det.

Kön ringlar sig runt halva kvarteret. Men den rinner på snabbt. Precis innan dörren får vi var sin gratisbiljett. Väl inne är det mycket folk. Väldigt mycket. Vi möter upp med min bror och hans familj här. Min pappa med sambo är också med. Mest trängsel är det på våning fem av de tre våningar vi besöker: fem, fyra och tre.

Jag gillar Van Goghs stjärnhimmel och Monets näckrosor bäst. Det är jag inte precis ensam om att göra. Andy Warhol har målat en version av nattvarden som jag tycker är intressant och som jag tolkar som kritik mot kommersialismen. En biljettkur, en snöskyffel och en helikopter är tre av utställningsföremålen som man kan fundera över verkshöjden på. Var och en tycker vad den vill.

En tavla föreställer ett ansikte från en staty. Jag tycker mig känna igen ansiktet. Men vilken är statyn? Jag kan inte komma på det.

Det blev en fika också. De har mycket goda kakor.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s