Höstdepp?


Just nu passerar pågatåget Mörrumsån. Det är bedårande vackert i morgonljuset men jag känner mig nedstämd.

Igår promenerade vi här. Ån flöt stilla. För att vara Mörrumsån. Som annars är mer som än norrländsk älv än en å. Vi såg en mysko anka, som visade sig vara en myskanka. Päron föll i drivor från ett träd vid åkanten. Annars var allt lugnt. Det kändes bättre för en stund.

Men nu är deppigheten över mig igen. Kanske är jag bara morgontrött? Kanske är det svårigheten i att hitta in i en ny roll på jobbet? Eller är det hösten som ska komma? Nu när sommaren sjunger på sista versen?

Kanske är det en höstdepp på gång?

11 kommentarer

Under årstider, Blekinge, Karlshamn, mitt jobb, natur, personligt, resor, vackra platser

11 svar till “Höstdepp?

 1. Det är otroligt jobbigt att känna den där deppigheten. Jag har också haft det och för mig var det värsta när den går upp och ner. Glad en stund och sedan kommer en orostanke och man dyker ner och det är så tufft att ta sig upp och lagom som man känner sig lite glad igen kommer en ny motgång som känns, men det känns värre än vad den är. Det är bara hjärnan som går på högvarv, och ser fara i det mesta.
  Kämpa emot deppigheten och inse att du klarar mer än du tror. Få den hjärna att inse att det är lugnt.
  Kram

 2. Jag känner ofta om hösten en längtan till sommaren, bara för att den då är så långt borta. Ibland tänker jag att det är det som är höstdepp? Andra dagar tänker jag bara att det alltid är lite jobbigt med stora förändringar. Det blir ju bra oberoende :)

 3. Känner igen det där men för egen del vet jag att det handlar om att hitta sin roll på jobbet (eller snarare min roll). Jag är otroligt kluven till min nuvarande tjänst – älskar den ena stunden, avskyr den i nästa stund. Och så funderandet, ska jag fortsätta eller ska jag inte fortsätta – sånt tär på en och deppigheten smyger sig på.
  Hoppas du kommer på vad det beror på! Kanske det trots allt ”bara” är lite höstdepp!

 4. Stefan

  Tänk på nästa resa eller nästa positiva aktivitet.
  Höstlov i Spanien eller enbart en äppelfestival i Kivik. Det finns alltid något att se fram emot när vardagen känns för mycket vardag…

 5. Njut av höstens fantastiska och otroliga färgprakt! Fint foto, härligt ljus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s