Har du en insjö i ditt liv?

Det borde finnas minst en svensk insjö i varje människas liv.

I mitt liv finns numera bland annat sjön Näknen i Östergötland, där min pappa bor. Men också Långasjön i Karlshamns kommun.

Under min uppväxt hade jag tillgång till sjöar som Böksjön och Lilla älgsjön i Kolmårdsskogarna.

Hur är det? Har du minst en svensk insjö i ditt liv?


11 kommentarer

Under natur, resor

11 svar till “Har du en insjö i ditt liv?

  1. Vilka ljuvliga insjöbilder som flödar av sommar när den är som bäst. Jag har en insjö väldigt nära i mitt liv, faktiskt på gångavstånd. Sjön heter Måsnaren och den besöker jag ofta. Dessutom besöker jag väldigt ofta Sveriges tredje största insjö … Mälaren. Tack också för bilden på Södermanlands landskapsblomma, näckrosen. Ljuvlig bild med de röda husen i bakgrunden.

  2. Ivösjön i Kristianstad och Bromölla kommuner. Jag har inte varit där på många år nu, men den är en del av min barndom. Men jag föredrar havet 😊.

  3. Jag

    Nej, ingen insjö men väl en inå. Ljuvlig även den att flyta på rygg i. Risken är väl bara att om man slappnar av för mycket så kanske man har flutit för långt. Under barndomen hade jag en underbar insjö i grannlandet, Uleträsk, helt privat badstrand. Den kan jag sakna ibland.

  4. Gyllebosjön och Ringsjön – två sjöar från barndomen.

  5. Ping: Sommaren 2019 – resetrenderna , resmålen och besöksrekord på bloggen | Halloj världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s