natur · resor

Har du en insjö i ditt liv?

Det borde finnas minst en svensk insjö i varje människas liv.

I mitt liv finns numera bland annat sjön Näknen i Östergötland, där min pappa bor. Men också Långasjön i Karlshamns kommun.

Under min uppväxt hade jag tillgång till sjöar som Böksjön och Lilla älgsjön i Kolmårdsskogarna.

Hur är det? Har du minst en svensk insjö i ditt liv?


11 kommentarer på “Har du en insjö i ditt liv?

  1. Vilka ljuvliga insjöbilder som flödar av sommar när den är som bäst. Jag har en insjö väldigt nära i mitt liv, faktiskt på gångavstånd. Sjön heter Måsnaren och den besöker jag ofta. Dessutom besöker jag väldigt ofta Sveriges tredje största insjö … Mälaren. Tack också för bilden på Södermanlands landskapsblomma, näckrosen. Ljuvlig bild med de röda husen i bakgrunden.

  2. Ivösjön i Kristianstad och Bromölla kommuner. Jag har inte varit där på många år nu, men den är en del av min barndom. Men jag föredrar havet 😊.

  3. Nej, ingen insjö men väl en inå. Ljuvlig även den att flyta på rygg i. Risken är väl bara att om man slappnar av för mycket så kanske man har flutit för långt. Under barndomen hade jag en underbar insjö i grannlandet, Uleträsk, helt privat badstrand. Den kan jag sakna ibland.

      1. Framför allt första året i simskola i Gyllebosjön då jag inte badade en enda gång utan satt i skogen och åt min matsäck! Bästa kompisen skvallrade inte – det är en riktig kompis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s