barn · fotografi · resa med barn · resor

När de var fotografer i Sydneys botaniska trädgård


”Vilket är ditt favoritresmål?” och ”vilken har varit din bästa resa?” är frågor som ofta ställs reseintresserade människor emellan. Jag tycker att det är svårt att svara på generellt. Det finns så många olika resmål som är bra på olika sätt.

Och även de olika resor som har tagit just mig till olika resmål har alla haft olika för- och nackdelar. Så. Det går nästan inte att svara på de där frågorna. Men någon dag ska jag försöka reda ut svaren på de där frågorna, tänker jag. Det är bara så svårt att bestämma sig för vilka resor och resmål som borde hamna på de där listorna.

Men vilka som är mina absoluta favoriter bland storstäder vet jag. I Europa är det Rom. Och utanför vår egen världsdel är det Sydney. Jag har länge tänkt att jag borde skriva ett längre inlägg om varför det är så. Men det har inte blivit av än. Och det kommer inte att bli av inom de närmaste dagarna heller.

Men med anledning av de där tankarna dök jag in i ett av mina album på Flickr. Det med bilder från Australien. Och då hittade jag de här bilderna från 2012 och Sydneys botaniska trädgård – som är en av anledningarna till att jag gillar den där staden så mycket.

Jag vet att jag publicerade de här bilderna tillsammans med ytterligare en, redan då.

Men alltså. Så söta de var när de fotograferade i Sydneys botaniska trädgård. Mina pojkar. 💕 Numera fotograferar de inte lika mycket.

Men det händer att de lånar min kamera lite då och då.

7 kommentarer på “När de var fotografer i Sydneys botaniska trädgård

  1. Instämmer i Antonias kommentar. Och tillägger: jag har gett alla mina barnbarn utom höstpojken kameror. Roligt att se när de fotar.

  2. Fina bilder, och underbara bilder från Australien på ditt Flickr-konto :-)

    Nu har jag inte rest så mycket i mitt liv, men för fyra år sedan fastnade jag i reseträsket, så himla kul, och nu åker jag på mina bussresor minst en gång om året – men visst är det svårt att välja favoritresan, var och en har ju sin charm…. Jag var i Rom för 12 år sedan, och jag gillade verkligen den staden också, och om en vecka ger jag mig ut i Europa igen, Italien runt i 14 dagar, och då blir det tre nätter i Rom, och det ska bli sååå roligt att komma tillbaka dit, speciellt nu när jag har ett helt annat intresse för resandet :-D

  3. Har funderat på det där med bästa resa och det är nog fortfarande buss- och campingresan som jag gjorde med föräldrarna och storasyster när jag var 12 år gammal. Tror att jag har nämnt den förr. Den gick från Helsingfors till Sovjet, många olika städer och var en fantastisk upplevelse, vi såg så mycket, upplevde så mycket, bodde i stora gemensamma tält med sängar och umgicks med folk från hela världen i bussen och på kvällarna. Jag föll för en lång australier, förresten och brevväxlade ett tag med honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s