natur · resor · träd · Trees on Tuesdays · vandra

Skogen


Resor och utflykter behöver inte alltid handla om kända sevärdheter. Det finns många andra slags äventyr som kan vara minst lika spännande. Skogen runt omkring där du bor kan vara en sådan plats att undersöka närmare.

Alla människor är inte helt bekväma med att röra sig fritt i skogen. Själv är jag uppvuxen med både orientering, bär- och svampplockning så för mig känns det självklart med vandringar i okända skogsmarker då och då.

Så här års uppskattar jag att leta efter och plocka svamp. Men vi behöver nya svampställen. Så i lördags var vi ute och trampade i för oss okänd terräng. Svampen vi hittade räckte inte mer än till en svampsås till kvällsmaten, så några nya svampställen blev det inte. Men en fin skogspromenad ändå.

Och en fin skogsgöl att titta på hittade vi där ute i skogen.

Egentligen gjorde det inte så mycket att vi inte hittade mer svamp. Då blev det mindre svamp att rensa när vi kom hem. Och svampsåsen blev god trots den ringa mängden svamp.

Plocka svamp vill jag absolut inte uppmana någon att göra som inte har vanan och känner igen sorterna. Det kan vara livsfarligt om du tar fel sort!

Men att ge sig ut i skogen och bara njuta av naturen har blivit så mycket lättare nu när alla har en karta i mobiltelefonen som hela tiden visar var du är. Risken att gå vilse är numera minimal. Även om du inte är van – våga göra ett försök!

Det här inlägget får bli mitt bidrag till utmaningen ”Träd på tisdagar” där jag tänker att jag kommer att delta med blogginlägg då och då framöver.

Man ser knappt skogen för alla träd!
En björk syns i förgrunden och fler träd på andra sidan gölen.

20 kommentarer på “Skogen

 1. Härliga bilder till dagens utmaning, roligt att du hänger med 😀 Tack för ditt bidrag och hjärtligt välkommen 😊 Jag älskar att ströva omkring i skogen, så härligt. Ha en bra dag!

 2. Så kul att du också är med!
  Jag bor i kanten av skogen och går i ”min” skog varje dag – så härligt!
  Tyvärr har det avverkats en del både här och och i nästan alla skogar i närområdet …
  Vackra bilder!

   1. Visst är det sorgligt! Här har ett par bröder köpt upp många av de gamla gårdarna och tagit ner all skog som hör till … blir nästan gråtfärdig när jag ser hur de gör! Pengar, pengar, pengar … suck!

 3. Dina skogsbilder är fantastisk stämningsfulla. Svamp är gott. Min mor brukar alltid lämna kvar lite svamp där hon plockar så att de kan bli mer till nästa år. Om vi hittar alldeles för få så brukar min pappa säga att med 6 ägg blir det en fantastisk omelett.

 4. Hej Inger! Jag såg ditt inlägg och dina bilder redan igår men då var jag fullt upptagen med marmeladkok och hann inte kommentera. Men nu … som jag älskar dina bilder. Jag är ju en trädälskare och njuter av vandringar bland träd, inte bara i verkligheten utan också via vackra bilder. Den översta bilden med ljuset som skimrar bland mörka stammar, så vacker. Och den andra, med de mörka stammarna i förgrunden och den ljusa skogen i bakgrunden. Och knallblå himmel och vatten därtill. Och den nedersta, så perfekt molnet placerat sig. Ger verkligen bilden en ytterligare dimension.

  Ursäkta lång kommentar men när det gäller träd blir jag lyrisk :)

  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Anita

 5. Ser vackert ut!
  Viktigt det där med att se sig om och att det inte behöver var kända platser, skogen är också en upplevelse och dessutom gratis.
  Saknar så mycket dessa promenader i skogen och leta svamp, finns inte i UK.
  Ha det bra!

 6. Jag omges av skogar på torpet och har nära till skog även i stan. Skogspromenader är verkligen rogivande och avkopplande. Gps:en har jag aldrig påslagen, men kanske borde jag det, jag strosar nästan alltid ensam i skogen. Jag gillar dina skogsbilder i inlägget mycket men fastnar extra för den vackra randningen åt bägge hållen i mellanbilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s