resor

Söta drömmar är gjorda av det här – vem håller inte med?

Dagens pyssel: Gör en låtlista. Stjäl strofer ur texterna, översätt till svenska och gör en historia av dem. Här har du mitt försök:

Söta drömmar är gjorda av det här. Att resa runt i världen och på de sju haven. Söta drömmar är gjorda av det här. Vem håller inte med? Alla letar efter något.

Någonstans där det är grönare. Någonstans där det är varmare. Vart spelar ingen roll så länge vi åker någonstans tillsammans. På väg igen, jag kan inte vänta på att få vara på väg igen. Åka till platser där jag aldrig har varit. Se saker som jag aldrig kommer att få se igen.

Tillsammans kommer vi att ge oss av. Tillsammans kommer vi att lämna en dag. Tillsammans – din hand i min hand, tillsammans kommer vi att planera. Tillsammans säger vi farväl till våra vänner. Tillsammans flyger vi så högt. Tillsammans kommer vi att börja livet på nytt,. Tillsammans är det detta vi ska göra. Vi åker västerut. I ett stort land stannar dina drömmar. Håller oss vid liv. Nu ger vi oss av.

Vi planerar rutten. Det ska bli riktigt snart. Vi kan inte vänta på juni. Vi kommer alla att vara borta under sommaren. Vi är på surfari för att stanna.

Alla mina väskor är packade. Jag är redo att ge mig av. Så kyss mig och ge mig ditt leende. Säg att du väntar på mig. Håll om mig som som du aldrig tänkte släppa mig. För jag ger mig av med ett jetplan. Vet inte när jag kommer tillbaka igen.

New York är min destination. New York är där jag kommer att komma ifrån. New York är gjort för större saker. Precis. Som. Jag. Det är lättare att lämna än att bli lämnad kvar. Att lämna var aldrig min stolthet. Att lämna New York är aldrig lätt. Jag såg ljusen tona ut.

En man går ner för gatan. Det är en gata i en konstig värld. Kanske är det i tredje världen. Kanske är det första gången. Han pratar inte språket. Har ingen valuta. Han är en utländsk man. Han är omgiven av ljudet, ljudet. Nötkreatur på marknaden. Tiggare och barnhemsbarn. Han ser sig omkring. Han ser änglar i arkitekturen. Snurrar i oändligheten. Han säger: ”Amen och Halleluja!” Jag behöver ett fotomotiv. Nu. Och om du faller: res dig upp. När du faller: res dig upp. Nu är det dags för Afrika.

Jag är på väg igen. Som en flod som inte vet var den rinner. Jag svängde fel och fortsatte bara. Alla har ett hungrigt hjärta.

Fyra hjul skrämmer kakaduvorna. Från Kintore, österut till Yuendemu. Western Desert lever och andas. I fyrtiofem grader. Hur kan vi dansa när vår jord vänder? Hur kan vi sova medan våra sängar brinner?

Köper bröd av en man i Bryssel. Han var sex fot fyra och full av muskler. Jag sa: ”talar du mitt språk?” Han log bara och gav mig en vegemit smörgås Och han sa ”kommer du från landet ‘down under’?”

Jag har vaknat upp på ett hotellrum, mina bekymmer lika stora som månen. Har ingen aning om vem, eller vad, eller var jag är. Något bra kommer ur det dåliga. En låt är aldrig bara ledsen. Det finns hopp. En strimma ljus bakom molnen.

Längs dessa trasiga trottoarer låter jag mitt sinne vandra fritt. Det förflutna och det nuvarande verkar vara ett och detsamma för mig. De passerar, de passerar, de passerar, de passerar. Edinburghs gator. Tårar läkte min blindhet. Jag är värd min plats på jorden. Jag kommer att få vara med dig.

Solsken i Leith.

Söta drömmar är gjorda av det här. Att resa runt i världen och på de sju haven. Söta drömmar är gjorda av det här. Vem håller inte med?

2 kommentarer på “Söta drömmar är gjorda av det här – vem håller inte med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s